Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Použití aloe vera

Od: maraiova odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli můžu použít rostlinu Aloe vera. Operovali mi nohu na patě a mám to pořád oteklé a bolavé. Operovaná jsem byla 9.2.2016 a jizva také není úplně zahojená. Rostlinu Aloe vera mám již velkou, ale nikdy jsem ji nepoužila. Máte někdo zkušenost s použitím této rostliny na jizvu, nerada bych si něco způsobila. Děkuji za odpovedi.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cinematic*
hodnocení

3x

Mně na jizvu po operaci vždycky v nemocnici radili hlavně mazat a jemně při tom masírovat, aby byla měkká a nepraskala. Osvědčila se měsíčková mast, případně bílá vazelina. Aloe si myslím je spíše na hojení ran.

hodnocení

2x

Zdravím, na to, že je to oteklé a bolavé, tak se klidně aloe použít dá, v tom není problém. Ale kvůli jizvě určitě používejte i vazelínu, jak již bylo napsáno :)

chatarka
hodnocení

2x

Rostlinu aloe před odříznutím listu aspoň týden, lépe dva, nezalévat. Bez problémů to vydrží a koncentrace léčivých látek bude vyšší. Seřízněte kůži z listu a tou mokrou řeznou plochu přiložte na ránu. Na krvavé místo asi ne, ale na zanícenou kůži. Viděla jsem z listu vyřezané čepy do nosu na zanícenou sliznici. Dotyčná si účinky pochvalovala. Já většinu bolístek léčím propolisem. Doporučuji.

maraiova
hodnocení

Děkuji za odpověď.

hodnocení

0x

Zdravím,Aloe používám na zklidnění pokožky,vyrážky dokonce i na mykozu. Na čerstvou jizvu je nejlepší domácí nesolené sádlo,vyzkoušeno osobně, je to levná a dostupná mastička.;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]