Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Najít osobu

Od: lucie* odpovědí: 11 změna:

Myslíte,že když pošlu dopis a znám jen jméno a obec,tak jej poštak najde?V porodnici jsem byla se sympatickou maminkou,ale mrzí mě že jsme si nedaly kontakt.Pamatuju si jméno i odkud.Je to obec o 1500obyvatelích,tak si myslím,že by to mohlo jít,co myslíte?Na fb není a jinak mě to nenapadlo...kdysi poštáci všechny znali,ale netuším jaká je ochota pošty teď.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, myslím, že to půjde - každá poštovní doručovatelka má svůj "rajón" a lidi tam zná. Takže, ráno při třídění pošty se děvčata domluví, komu to patří a kdo to jméno zná. Jen by tam ta paní měla bydlet delší dobu a ještě nyní. Zdravím!

doplněno 24.02.16 08:47:

Také jsem toto jednou řešil. Zavolal jsem si na poštu onoho městečka a paní vedoucí mně slíbila, že se poptá druhý den ráno doručovatelek (byly už v terénu). Druhý den, když jsem opět volal, tak paní vedoucí říkala, že přesnou adresu mně neřekne, ale tu osobu tam znají a dopis bude doručen - a jak pravila, tak se i stalo.

doplněno 24.02.16 09:01:

lucie - na zadní stranu dopisu se vždy psala adresa zpáteční (odesílatele, tedy Vaše).

Tu tam napište určitě a informaci o mamince klidně na přední stranu dopisu.

lucie*
hodnocení

*zed* no vidíte,napsala jsem tolik dopisů,pro druhé(umím trochu hezky psát)ale neodesílala,tak bych málem zapomněla.Já byla schopná napsat adresu do levého horního rohu jako na balík.*hi*

hodnocení

2x
Záleží na tom, jak neobvyklé to jméno je. Jsou obce, kde má pomalu polovina lidí stejné příjmeni, přesto už jsou příbuzní tak vzdáleně, že se neznají. Prvně bych pohledal příjmení plus obec na netu. Třeba budete mít štěstí a poznáte ji z nějaké fotky - facebook, fotky školnilních či sportovních akcí..

Také znám obce, v nichž má polovina obyvatel stejné příjmení. Ale tam se pošta neztrácí, tam se všichni znají a zatoulané dopisy si předávají. Doporučila bych napsat adresu nějak takto:

Mladá maminka

Tereza Svobodová (s dcerušou Emou)

Horní Dolní čp.?

lucie*
hodnocení

jo,vidím to tak,že napíšu jméno,mesto se směrovačkou a z druhé strany(mladá maminka 25-35let)děkuji.Dívala jsem se na stráky obce a fotogalerii a mají je krásně zpracované,ale žádný kontakt na dotazy.Pošlu dopis,to bude taková klasika a jestli dorazí tak jí určitě potěší.

wasube*
hodnocení

2x

Když zemřel náš příbuzný, chtěla jsem to dát vědět jeho rodině na Slovensku. Měl dvě děti a chtěla jsem aby věděli že jejich otec zemřel. Adresu jsem neznala vůbec. Jen město. Napsala jsem na poštu - poměrné velké město - Senica - jen jeho jméno a datum narození. Nic víc jsem o nich nevěděla. A pošta to doručila naprosto přesně do 2 dnů jeho bývalé slovenské exmanželce až domů.

Našla je, budiž jim za to dík a nedám na ně dopustit. Děkuji tímto znovu slovenské poště v Senici.

hodnocení

0x
Pošta se určitě pokusí doručit i tak,ale nebylo by lepší zavolat na obecní úřad a zeptat se?
Případně kdyby nechtěli adresu sdělit,nechat svůj kontakt a poprosit o předání?

wasube*
hodnocení

0x

Já jsem na obálku jen napsala jméno a datum narození s tím, že svoluju, aby pošta obálku otevřela. A našla příjemce, protože jsem udala aspon pár udajů. U mě to bylo jeho narození, udaj, že má dvě děti a proč je hledám, že zemřel jejich otec.

Proto myslím že do obálky napište, že paní má malé miminko i tak lze najít osobu.

hodnocení

0x

Při dnešní kvalitě služeb pošty Vám držím palce. Výše uvedený postup je nejjednodušší možný. Úřední (chladný a neosobní) postup se jmenuje zprostředkování k/.... Pokud nevyjde tohle, měl bych rovněž nápad. Vzít dopis s nevyplněnou adresou a stavit se na příjmu nemocnice / porodnice (s kafem nebo bonboniérou...). Paní za přepážkou vysvětlit situaci. Správně Vám dát adresu nesmí, ale pokud ji na obálku sama doplní a pošle, myslím, že zákon neporuší...

doplněno 27.02.16 15:53:

@wasube: nenarážím na fakt, že pošta nesděluje adresy (jak by také mohla, je to jen doručovací služba). Narážím na fakt, že (Česká) pošta v posledních letech funguje tak, že pracovat tam není zrovna med a fluktuace zaměstnanců se třeba na naší pobočce v rámci třeba 5 let pohybuje ne na hranici 100%, ale hluboko nad ní. Kvalita služeb je pak na bodu mrazu. Doručováno je nepravidelně, osobám které zde již nebydlí, osobám s podobným jménem ap. Občas něco nedorazí vůbec. Takové jsou moje osobní zkušenosti, připouštím, že to může být jinde lepší (ale i horší). Tedy, jak píšu, Lucii držím palce.

lucie*
hodnocení

...taky dobrý nápad,jak půjdu vracet monitory dechu na sestrernu,tak to můžu zkusit.

doplněno 27.02.16 18:16:

amper-asi to bude opravdu jak,kde.My nedávno posílali balíček.My na stejné adrese 8let a příjemce(pražská vilka)na adrese žije 70let a balíček se nám vrátil.Byl správně nadepsán,v pořádku.No a naše poštačka jej nechala u souseda,což jsme taky dlouho neviděla,že se to tak ještě dělá.Správně by měla nechat lístek ať si dojdem na pobočku.

wasube*

amper® Datum: včera 09:54

To máte pravdu že pošta nesděluje adresy. Ale ozvala se mě právě pak slovenská exšvagrová že dostala ten dopis od pošty, že je hledám a proč a v tom dopise jsem samozřejmě napsala svoji adresu. Poštáci jsou bezvadní.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]