Nejste přihlášen/a.
Myslíte,že když pošlu dopis a znám jen jméno a obec,tak jej poštak najde?V porodnici jsem byla se sympatickou maminkou,ale mrzí mě že jsme si nedaly kontakt.Pamatuju si jméno i odkud.Je to obec o 1500obyvatelích,tak si myslím,že by to mohlo jít,co myslíte?Na fb není a jinak mě to nenapadlo...kdysi poštáci všechny znali,ale netuším jaká je ochota pošty teď.
Dobrý den, myslím, že to půjde - každá poštovní doručovatelka má svůj "rajón" a lidi tam zná. Takže, ráno při třídění pošty se děvčata domluví, komu to patří a kdo to jméno zná. Jen by tam ta paní měla bydlet delší dobu a ještě nyní. Zdravím!
doplněno 24.02.16 08:47:Také jsem toto jednou řešil. Zavolal jsem si na poštu onoho městečka a paní vedoucí mně slíbila, že se poptá druhý den ráno doručovatelek (byly už v terénu). Druhý den, když jsem opět volal, tak paní vedoucí říkala, že přesnou adresu mně neřekne, ale tu osobu tam znají a dopis bude doručen - a jak pravila, tak se i stalo.
doplněno 24.02.16 09:01:lucie - na zadní stranu dopisu se vždy psala adresa zpáteční (odesílatele, tedy Vaše).
Tu tam napište určitě a informaci o mamince klidně na přední stranu dopisu.
Také znám obce, v nichž má polovina obyvatel stejné příjmení. Ale tam se pošta neztrácí, tam se všichni znají a zatoulané dopisy si předávají. Doporučila bych napsat adresu nějak takto:
Mladá maminka
Tereza Svobodová (s dcerušou Emou)
Horní Dolní čp.?
Když zemřel náš příbuzný, chtěla jsem to dát vědět jeho rodině na Slovensku. Měl dvě děti a chtěla jsem aby věděli že jejich otec zemřel. Adresu jsem neznala vůbec. Jen město. Napsala jsem na poštu - poměrné velké město - Senica - jen jeho jméno a datum narození. Nic víc jsem o nich nevěděla. A pošta to doručila naprosto přesně do 2 dnů jeho bývalé slovenské exmanželce až domů.
Našla je, budiž jim za to dík a nedám na ně dopustit. Děkuji tímto znovu slovenské poště v Senici.
Já jsem na obálku jen napsala jméno a datum narození s tím, že svoluju, aby pošta obálku otevřela. A našla příjemce, protože jsem udala aspon pár udajů. U mě to bylo jeho narození, udaj, že má dvě děti a proč je hledám, že zemřel jejich otec.
Proto myslím že do obálky napište, že paní má malé miminko i tak lze najít osobu.
Při dnešní kvalitě služeb pošty Vám držím palce. Výše uvedený postup je nejjednodušší možný. Úřední (chladný a neosobní) postup se jmenuje zprostředkování k/.... Pokud nevyjde tohle, měl bych rovněž nápad. Vzít dopis s nevyplněnou adresou a stavit se na příjmu nemocnice / porodnice (s kafem nebo bonboniérou...). Paní za přepážkou vysvětlit situaci. Správně Vám dát adresu nesmí, ale pokud ji na obálku sama doplní a pošle, myslím, že zákon neporuší...
@wasube: nenarážím na fakt, že pošta nesděluje adresy (jak by také mohla, je to jen doručovací služba). Narážím na fakt, že (Česká) pošta v posledních letech funguje tak, že pracovat tam není zrovna med a fluktuace zaměstnanců se třeba na naší pobočce v rámci třeba 5 let pohybuje ne na hranici 100%, ale hluboko nad ní. Kvalita služeb je pak na bodu mrazu. Doručováno je nepravidelně, osobám které zde již nebydlí, osobám s podobným jménem ap. Občas něco nedorazí vůbec. Takové jsou moje osobní zkušenosti, připouštím, že to může být jinde lepší (ale i horší). Tedy, jak píšu, Lucii držím palce.
...taky dobrý nápad,jak půjdu vracet monitory dechu na sestrernu,tak to můžu zkusit.
amper-asi to bude opravdu jak,kde.My nedávno posílali balíček.My na stejné adrese 8let a příjemce(pražská vilka)na adrese žije 70let a balíček se nám vrátil.Byl správně nadepsán,v pořádku.No a naše poštačka jej nechala u souseda,což jsme taky dlouho neviděla,že se to tak ještě dělá.Správně by měla nechat lístek ať si dojdem na pobočku.
amper® Datum: včera 09:54
To máte pravdu že pošta nesděluje adresy. Ale ozvala se mě právě pak slovenská exšvagrová že dostala ten dopis od pošty, že je hledám a proč a v tom dopise jsem samozřejmě napsala svoji adresu. Poštáci jsou bezvadní.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.