Nejste přihlášen/a.
prosím o radu,jak mám napsat odvolání-námitku na zamítnutí průkazky ZTP posudkovou komisi,děkuji za radu
Pokud k odvolání nedoložíte novou lékařskou zprávu, která hovoří ve váš prospěch, tak se neodvolávejte. Neuspějete. Získejte nové lékařské zprávy a podejte si žádost znovu. Tolik z praxe.
Ano uška má pravdu. Podat si žádost a projít znovu posudkovou komisí, která vyžaduje čerstvé zprávy od doktorů.
Odvoláním si nepomůžete, neznám nikoho, komu by to nezamítli.
Mé příbuzné kdysi vzali částečný invalidní důchod s 20 dioptriemi a našli jí soudruzi i práci, lepit dna taštiček. Když jich pár slepila k sobě omylem, dali jí další práci, rekomanda na poště, kde vidět potřebujete. Myslela jsem, že dneska se už používají mozky, ale často to vypadá že je to ještě horší.
bohužel můžu poskytnout jen všeobecnou radu - vždy u odvolání napište číslo jednací, ke kterému se odvoláváte. Psala jsem odvolání jen jednou, a prostudovala jsem si k tomu celý příslušný zákon (naštěstí ten můj měl jen pár paragrafů a trochu v nich umím číst). Věděla jsem co konkrétně hledám, ale chtěla jsem do odvolání konkrétně napsat přesné znění zákona. Věděla jsem, že porušují zákon, několikrát jsem o tom s ředitelkou mluvila - neustále mi opakovala ať ani žádost nedávám, že je to zbytečné...Ovšem netýkalo se to průkazky ZTP.
P.S. Hledala jsem také na internetu v judikátech, abych použila právní věty. (Nakonec mi ředitelka řekla, že to nyní konzultovala s "jiným" právníkem, a ten má názor jako já. A že ten předchozí právník jim říkal, že postupují správně - kecala, jenom věděla, že pokud to odvolání postoupí svému nadřízenému orgánu, tak se dozví, že jejich "podmínky" jsou protiprávní. Roztrhala to zamítnutí a vystavila kladné stanovisko (což také není správný postup, ale to jsem již neřešila, protože jsem "dosáhla svého"). Přeji vám také dobrý konec.
Danko, zadal jsem do google odvolání proti zamítnutí ZTP a naskočilo mi několik odkazů a zcela dole je i vzor na napsání odvolání. Do google to můžete napsat i jinými slovy...zkoušejte, a určitě správnou informaci najdete. Je tam na toto téma množství komentářů, na webu férová nemocnice další rady... PĚKNÝ DEN!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.