Nejste přihlášen/a.
Hlásil jsem pojistnou událost, poškodil jsem zaměstnavateli auto a budu na to uplatňovat svojí pojistku na blbost. Ale při nahlášení jsem omylem řekl o měsíc jiné datum než se to stalo.
Co teď s tím? Mám tam zavolat a říct jim to, jestli by to šlo opravit? Nebo to nahlásit jako novou pojistnou událost? Mám z toho strach, protože když jsem to nahlašoval, tak měli kecy, proč to nahlašuju až teď a ne dřív. Když bych nahlásil jako novou, tak podle rodného čísla by zjistili, že už jsem nahlásil úplně stejnou událost jen s jiným datumem?
1) musíte nahlásit "neprodleně" - tj. není přímá doba určená podmínkami smlouvy
2) právě z důvodu prodlevy jste se spletl - tj. musíte pro další šetření zavolat na pojišťovnu a opravit datum pojistné události
3) ten důvod opožděného nahlášení byste měl zdůvodnit nějak logicky, aby to nevypadalo na pojistný podvod
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.