Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce na dum

Od: husta* odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mam exekuci 2 rokem. Domluvila jsem si splátkovy kalendář, uhradila jsem nějakou část, ale bohužel pak nastala situace, že jsem nemohla splatkovy kalendář dodržet. Nyní přijel vykonavatel s tím, žě chtějí buď penize na ruku, nebo za 14 dni příjde odhadce a dům mi prodaji. Na další splátky nepřistoupil. Navrhovala jsem, že do 14 dnu zaplatim celou jistinu, nebo půl částky daného dluhu a druhou půlku další měsic. Odpoveď zněla, že to už nejde. Poradite mi prosim, zda mam nějakou šanci? Diky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Šanci máte. V dražbě si koupit dům zpět.

Nechápu, že nyní do 14 dní můžete zaplatit celou jistinu a předtím jste nemohla dodržet splátkový kalendář. Asi jste vůbec o své situaci nekomunikovala s exekutorem a čekala jste, že to nějak vyšumí.

stirecek*
hodnocení

0x

exekutor kecá. Pokud je dluh pár desítek tisíc a dům stojí milion, tak vás jen straší. Každopádně pokud to lidi nechají takhle dojít až k exekutorovi, jsou nezodpovědní a věřitel chce své peníze zpět. Myslím, že jste měla dost času své pohledávky řešit a být v kůži věřitele, už bych vám taky dál nečekal.

sebod*

Dražba neproběhne ze dne na den. Toho se nebojte. Máte miimálně půl roku. A co máte dělat? Posílejte peníze na účet exekutora. Nebo ještě lépe PŘÍMO věřiteli. O tomto pouze uvědomte exekutora. Jestliže DO termínu dražby dluh splatíte, tak se dražba pochopitelně zastaví. Když budete potřebovat radu, zaregisstrujte se zde na poraďte a napište mi do vnitřní pošty.

husta*
hodnocení

Diky za vasi odpoved. Jde o to, ze castka je neumerna k cene nemovitosti. Castky je nyni 82 tisic a cena nemovistosti je cca 1 milion korun. Exekutor nevyuzil vsechny moznosti k vymozeni penez. Navrh na splatky jsem dala ja a byl mi schvalen. Zaplatila jsem ve splatkach pres 40 tisic. Mou blbosti i nedostakem financi v danem obdobi jsem nehradila splatky. Ze strany exekutora neprisel jiny navrh na vymozeni penez. Napriklad soupis nemovitych veci, ani nezablokoval ucet. Nyni manzel zacal slusne vydelavat, penize bychom dali dohromady, ale aspon na dvakrat bychom to zaplatili. Vim, ze jsem to nemela nechat takhle daleko dojit. Ma hloupost a vim to a chci to vyresit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]