Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
přítel si druhý den po noční stěžuje, že se mu motá hlava, neví o sobě, slyší všechno zesíleně, nedokáže se soustředit, pocit na zvracení (občas) a pocit, že každou chvilku omdlí.
- To vše začíná po druhé hodině ráno, kdy mají přestávku a pak se to jen zhoršuje. V neděli měl první noční směnu vůbec.
-- Asi ještě stojí za zmínku, že měl na zákl. š. (rok) psychické problémy (DP, DR -> http://www.priznaky-projevy.cz/psychiatrie-sexuologie/depersonalizacni-derealizacni-syndrom-priznaky-projevy-symptomy) vinou spolužáků a přestupem na střední školu to pokračovalo a zhoršovalo (až na první ročník); od 4. třídy měl problémy se srdcem (arytmie) kvůli které byl týden v nemocnici - nevyřešeno.
-- Napadlo mě jestli to třeba není způsobeno nízkým tlakem nebo tím, že na noční není zvyklý?
Předem děkuji za odpovědi
JT
já měla tohle na noční často(dělala jsem je 14let)a taky po druhé ráno,kolikrát jsem i zvracela.Takže si myslím,že je to únavou,chce to obětovat den,dva a ty třeba po noční prospat co nejdéle.Taky mi pomohl před noční sport.Jít se proběhnout,zaplavat...nějak ten organismus rozjet a dát mu vědět,že ted bude fungovat.Ráno to chce zase pohodu,já musela snídat at lépe spím,jinak jsem se probouzela.A hlavně zatemnit.Mám i dvoje závěsy a žaluzky,jinak jsem si neodpočinula.Sice vyspaná,ale unavená.
Jestli je to psychikou nebo únavou musí vědět hlavně on.At popřemýšlí kolik hodin spí(po noční min.6hod nejlépe 8hod.)je to přece jenom náročný režim a jak spí,tma,ticho...
...jo a nebyla jsem sama.Hodně lidem se motala hlava nebo bolela,špatné vidění,mžitky...
...jo a hodně pít,hlavně před šichtou,ať se tělo nakopne.My pili hodně i během směny,když se chce čůrat,nechce se tolik spáta každou pauzu jsem se protahovala na záchodě,taky to pomohlo.Vypadala jsem jak blázen,ale pár jednoduchých cviků a tělo se zase rozjelo.
I tím tlakem to může být. Ať si zajde k lékaři a probere tyto své potíže s ním. Je lepší nic nepodcenit, aby se mu někde neudělalo náhle zle a ještě si nezpůsobil větší potíže.
Noční směny nejsou pro člověka vhodné. To potvrdí každý lékař. Jsou mezi námi ale vyjímky, možná se jim říká sovy, kteří naopak ponocování, ale i práce vyhovuje. Ale jsou tací, kteří se s noční neskamarádí. Pozor na to, noční v tomto případě zkracuje život. Proto se musí absolvovat lékařské prohlídky, zda-li tyto směny neohrozí daného člověka. Člověk věku mladšího si na tyto směny přivykne snáze, staršímu už může dělat směnný provoz velké problémy.
Pokud i přes delší dobu - zkušební - zjistí přítel, že se do toho rytmu napopasuje, je potřeba v zájmu zdraví přehodnotit toto zaměstnání a hledat jednosměnný provoz, nebo dvousměnný. Též mu lékař může zakázat noční směny a zaměstnavatel mu musí směny upravit.
Přítel dělá opěrky pro nějaké auto, tuším, že je to Audi Q7. Je to pásová výroba.
Dnes byl u lékaře a nikde ho nevzali, že prý nemůžou, protože nemají jeho dokumentaci. Svého lékaře má v jiném městě - stěhovali jsme se v polovině ledna. A on ne a ne pořád změnit lékaře.
- Další věc - Jeden lékař u kterého dnes byl ho nepřijmul přesto, že už u něj byl před týdnem a dal mu i neschopenku.
-- @strakatypes přítel, než nastoupil byl na vstupní prohlídce, ale závodní lékařka se ho prý zeptala na pár otázek a dál neřešila. Všechno mu potvrdila zaplatil a šel. Tuším, že když má být na třísměnném provozu tak by si povídat jen neměli, nebo se pletu?
jt-na směném provozu si závodní lékař vyžádá výpis dokumentace.S toho moc osobního nevyčte,tak se ptá.Na rodinnou anmnézu,na jeho potíže,s čím se léčil,co ho bolí,nám "osahají"záda,chodidla a teď všechny firmy v okolí posílají povinně na vyšetření karpálů.Také ploché nohy a jednou i měřili břicha a varovali před obezitou.Hlavně ženy typu"jablko",protože to je nezdravý stav.Taky bylo povinné vyšetření očí(u závodní lékařky pomocí nějakého přístroje)jak se schválilo,že musíme používat ochranné plastové brýle.Pokud prodělal nějakou nemoc,zaměří se na to,protože každý zaměstnanec,který by potom třeba zkolaboval nebo se jinak ohrozil na zdraví je potom pro firmu problém.Mě třeba neuschopnila dokud jsme nedohledali papír z Magnetické rezonance cca.5let starý.Nám se ,ale firemní dr hodně střídali,takže se takhle ptali pořád.
Co si budem povídat,hodně lidí lže a já taky lhala.S kolegou jsme řešili kyčle.Měli bysme nárok na pohodlnější boty.On starší po operacích já ještě tak daleko nejsem,ale i tak jsme neřekli nic,protože potom Vás přeřadí na jinou práci i když Vám ta vaše nedělá potíže...a za míň.Prostě se firma chrání,ale pro zaměstnance je to většinou konec.Pro firmy jsou takoví lidi jen potíž,tak ať nepočítá že si polepší.
Pokud se doktorka víc nezajímá,tak je to jen na něm jestli se chce chránit nebo né.Sám musí vědět jak velký zdravotní problém to je.My věděli,že noční je co tři týdny a každý to překousl,protože sehnat práci jen na ranní není lehké a na penězích je to taky znát.Většina byla nějak nemocná,ale každý je rád,že má práci.Jediní co se nechali přeřadit byli ti co měli srdeční potíže nebo epileptici.Ostatní to zvládají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.