Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu jak ušetřit když vydělávám 22 tisích?
Jestli chcete ušetřit měsíčně 5000 korun, tak je hned z výplaty pošlete na nějaký spořící účet. Zaplaťte bydlení a zbytek máte na útratu, nebo tisícovku dávejte do obálkyna dárky, vánoce.
Pokud chcete 10 000, tak i ty dejte pryč, abyste na ně nedosáhl a opět, co Vám zbyde po zaplacení bydlení, z toho žijte. uvidíte, že to půjde.
Týý brďo, to je otázka? Jen vy víte za co utrácíte. Já třeba napíši, že se dá ušetřit na cigaretách, na pivu atd. My vás neznáme.
Jen obecně - měsíc si pište každý výdej, ale opravdu každý. Po měsíci proškrtejte zbytečnosti, to jsou ty věci, bez kterých byste se obešel. Pokud máte na jednu osobu 22 tis, tak to máte dost nad normu. To není problém ušetřit.
Jsem sama a mám poloviční příjem. Nejdřív jsem si psala výdaje několik měsíců. A rubriky : bydlení, strava, internet, mobil, oblečení,domácí potřeby,léky, služby a kultura, jízdné, dárky,...Tak jsem přišla na to, kde mizí nejvíc peněz, stanovila si limity, abych nešla s účtem dolů a mohla i něco uspořit. Zkuste to podobně a příjdete na to, kolik spořít na dovolenou nebo nové lyže ap., a kolik třeba ukládat na stavebko.
Kdysi jsem četl o jednom z možných způsobů šetření, který mě zaujal. Prý funguje, ale jen za předpokladu, že ho budete důsledně dodržovat. Peněz máte v podstatě přiměřeně, z toho se ušetřit dá. Pokud zdraží potraviny a všechno o 10 procent měl byste na to mít.
Tedy z každého nákupu odložte deset procent do "nedobytné" pokladny. Příklad. Jdete na nákup a pořídíte ho za 450 korun. Doma do pokladničky dáte 45,- kaček. A pořád se vším, vždycky. Koupím pivo za 15,- a 1,50 do pokladničky. Ono totiž jestli stojí 15 nebo 16,50 je jedno. Možná je to blbost, ale slyšel jsem, že to funguje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.