Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové přiznání

Od: alsaj odpovědí: 11 změna:
Prosím,budu muset letos poprvé dělat daňové přiznání a netuším jak na to.Po část roku hlavní pracovní poměr,potom jiný hlavní prac.poměr a nakonec hlavní+ brigáda.Mám všechny příjmy sečíst dokupy? Když to zadám podle papírů do interaktivního DAP,dopočítám se?Asi bych potřeboval poradit

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mp*
hodnocení

0x

Pokud jste byl celý rok pouze v zaměstnaneckém poměru, tak nemusíte podávat žádné daňové přiznání. Pokud ale třeba pronajímáte byt, prodáváte přebytky ze svojí zahrádky, nebo jste třeba prodal byt, dříve než za 5 let nebo auto dříve než za rok, tak bych o tom přemýšlel. Ale myslím, že teď na FU mají plnou hlavu kontrolních hlášení. Správný bordel ještě nastane ještě na podzim se zavedením EET. Takže buďte v klidu. Finančáci nebudou stíhat.

alsaj
hodnocení

Jedná se mi o to,že si platím životku,a každý mi říkal,že by mi mohli něco na daních vrátit.Jak ho správně vyplnit,co opsat do kterého řádku?
cicko*

Ke každému daňovému formuláři je poskytnut i podrobný návod, pokud ani s tímto nejste schopen přiznání sestavit, nezbývá než se obrátit na daňové poradce, účetní nebo někoho, kdo to zvládá.

alsaj
hodnocení

No proto se ptám nejprv tady,protože to co mi radíte,vím taky
uska*

Když to vše víte, tak není co radit. Jedinně, že bych vám zde opsala celý návod k vyplnění - řádek po řádku.

alsaj
hodnocení

To bych byl fakt moc rád :)
iz*

To Vám věřím, ale na to tady není prostor. Co bylo to zaměstnání + "brigáda"? Jestli "brigáda" byla DPP s odměnou do 10.000 Kč měsíčně, a nepodepsal jste u zaměstnavatele prohlášení k dani z příjmu (tzv. "růžový papír"), odvedl zaměstnavatel srážkovou daň, která se nevrací. Pak byste příjem z DPP do daňového přiznání nezahrnoval.

alsaj
hodnocení

ano,na potvrzení mám částku 6055 a sraženou zálohu na daň a nepodepsal jsem růžový papír,takže tuto částku nemám uvádět a přičítat do DAP?

ladymar*

Hlavní pracovní poměry vždy musíte sečíst. U sražené daně z brigády se můžete rozhodnout zda celý ten příjem a daň také započítáte k HLAVNÍM POMĚRŮM nebo ne. Udělejte si oba výpočty a uvidíte. Zkuste na internetu zda to dáte, jinak vyhledejte účetní - ty mají programy a nespletou se. Dodejte jim však VŠECHNY podklady.

alsaj
hodnocení

Děkuji,mám to hotové,příjem z brigády jsem tam neuváděl,jen jsem si nebyl jistý,zda je to tak správně
lemar05303

Já jsem si také nevěděla rady a došla jsem si na finanční úřad a oni mi s tím pomohli. Dojděte si tam a když Vám pomůžou tiskopis vyplnit, tak si ho ofoťte jako návod na příští rok.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]