Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer, píšu sem, protože nevím na koho jiného se obrátit. :/ Je mi 18 let, asi před rokem jsem změnil svůj životní styl, podařilo se mi zhubnout 32 kg (ze 122 na 90), ale od začátku školního roku jsem naprosto ztratil veškerou motivaci, citím, že mám slabou vůli, na stresy mi pomáhá jenom sladké jídlo jako jsou sušenky a oplatky. Nedokážu s tím přestat. I když se hýbu, tak znovu začínám přibírat a mám strašný strach, že znovu naberu tu původní váhu a to mě zevnitř sžírá a mám strašný strach, s kterým jako bych ani nemohl bojovat. :/ Nevíte, co bych měl dělat?
Nedávno byl v televizi pořad s Jílkovou. Bylo to taky o hubnutí, byli tam doktoři, poradci přes výživu, a taky Kyklop z Maxim Turbulenc. Ten zhubl přes 70 kilo. Asi ví o čem mluví. Říkal, že je potřeba začít hubnout u psychologa. Ovšem nemyslel takové to sezonní hubnutí tři čtyři kila, ale opravdový závazek v řádech desítek kil. Zvládat život bez věcí, které měl člověk rád, s každodenním pokušením, s novou vizáží, s obavou aby se kila nevracela, je hlavně o hlavě. Zkus to třeba touto cestou.
Máš malý strach, protože kdyby byl opravdu velký, tak nebudeš jíst sladké. To je jednoduché, až se budeš opravdu bát, tak se jich ani nedotkneš. Je to jako s kouřením, dokud jsem neměl strach a dokud mi to doktor nepotrvdil, že musím přestat, kouřil jsem. Chuť mám obrovskou, ale vím, že nesmím = tak nekouřím.
Jsem někde četla, že chuť na sladké je, když nám chybí chrom a B6. Tak jezte kvasice a klíčky. Třeba to funguje. Jináč by byla strašná škoda nechat se zase obrůst špekem. Teď to vypadá na poradu u psychologa. Ale lepší je mít kamarádku nebo kamaráda, kteří mají stejný problém a nebo Ti aspoň budou oporou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.