Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Úředně ukradené auto

Od: kamos* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, stala se mi zajímává a velmi nepříjemná věc, když jsem si změnil bydliště tak jsem automaticky zašel na úřad aby mi změnili v techničáku místo pobytu, jenže paní mi vzala oba techničáky řekla jé ty sou v hledání a roztříhala je... nevěděl sem co to má znamenat a tak po dotazu kde mám nové papíry mi sdělila že auto neexistuje, že je od doby rušení polopřevodu zrušeno a navíc nebylo ani moje. Zustal jsem v šoku protože já to auto koupil rok starý v roce 2007 a nikdy nikomu sem papíry od vozidla do ruky nedával. Paní mi řekla že v roce 2014 někdo jako Franta XXX přišel s"MÍM" podpisem a mojí plnou mocí na něj a odhlasil si vozidlo na sebe... Podpis byl samozdřejmě úplně jiný a plná moc sfalšovaná, a jemu to v roce 2014 odhlasili na něj bez problému, prej ty zákony v te době tohle podporovali... jenže já jsem ted bez auta a nevím co dál protože nevím jestli je pochybení uřadu nebo prostě dobrej podvodník... paní mi řekla že nemá povinost zkoumat přesnost podpisu a že jak zustalo v polopřevodu že se prostě zrušilo a hotovo. S autem sem jezdil teda 2 roky uplně normálně bez vědomí toho že není moje a to mě několikrat zastavili strážníci a s klidem mě kontrolovali a nic nikdy neřekli... nevím co mám dělat. Ukradli mi auto a přitom ho mám na dvoře ...

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

tombrava
hodnocení

3x

1.krok: trestní oznámení na poškození cizích práv/věci neodkladně

2.krok: s rozhodnutím od Policie ČR (předp. že označí pachatele nebo minimálně konstatují, že k trest. jenání došlo, ale pachatel neznámý) domáhat se opravy nesprávného úředního postupu, podáním na úřad nebo i soudně

hodnocení

0x

Podat TO na neznámého viníka?

Napadnout soudně rozhodnutí úřednice?

hodnocení

0x
Jestli auto bylo v poloprevodu , tak zaniklo 1.7.2015

jentak*
hodnocení

0x

Poradit neumím, nechápu totiž, ani co z toho ten člověk měl. Papíry asi ne, když to zůstalo v polopřevodu, tak co? Spíš by mně zajímal výsledek.

kamos*
hodnocení

Měl z toho mé papíry... moje zrušila když nahlasil ztratu a vystavila mu nové... takže na to aby svoují asi ukradenou octavku dostal přes hranice ( kde nasledně vysvaili papiry př: německé) mu to bohatě stačilo...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]