Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak se zbavit rymy do 24 hodin

Od: filadephia* odpovědí: 15 změna:
Dobry den,mam rymu uz asi druhy den.Přijde mi ze si snad vysmrkam mozek.Piju zazvorovy odvar a nelepsi se to.Problém je ze zitra mám večer moc důležitou schuzku a potrebuju byt ok.Vim ze to chce cas,presto se zeptám. Nejaka rada jak se zbavit rymy behem 24 hodin?Děkuji

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x
Nelecena rýma trvá týden, lecena 6 dnů. Chce to čas. Můžete si krátkodobě ulevit kapkami. Ostré jídlo (chilli), česnek apd přírodní věci fungují krátkodobě na úlevu, dlouhodobě na vyhnání rýmy, ale zázraky nečekejte.

hodnocení

0x

No do 24 hodin to asi nepůjde. Já tyto stavy řeším nápojem složeným z čaje, citronů a rumu. K tomu tři acylpyriny a hurá do postele. Vypotit.

No a nebo takto. Dojem sice neuděláte, ale nebudete posmrkávat.

Jak se zbavit rymy do 24 hodin

jabraka*
hodnocení

0x

Právě jsem překonal chřipku,ukončil ji antibiotiky,z nosu mi moc nekapalo.Používám totiž výpklach nosu Listerinem,3x denně.Velmi to ulehčuje zejména volné dýchání.

JABRAKA

jeka

Na chřipku antibiotika, jo? To je pěkná blbost.

Antibiotika někdy lékař předepíše i v době chřipky. Chřipkový virus antibiotika nezlikvidují, ale zlikvidují sekundární infekci. :-D

jabraka*

Není,chřipka vyvolá vnitřní záněty,možnost zápalu plic,když horečky a silný kašel nepřejde do týdne,nasadí lékař logicky atb.

JB

haninka*

Od kdy se léčí virové onemocnění antibiotiky?

Haninko, neléčí, ale léčí se jimi sekundární zánět, který chřipkou oslabený organismus špatně zvládá.

pohanka*
hodnocení

0x

Rýmy se jen tak rychle nezbavíte, ale můžete ji na inkriminovaný den a večer pozastavit. Jsou na to spreje, které nám hustí do hlavy každodenní reklamy v televizi. Jsou to dost silné léky, které se aplikují asi týden, ale potom musí být léčba přerušena.

Takže se poradit v lékárně.

Tento čas, jak poslouchám lidi okolo, tak kašlou a smrkají a ještě k tomu říkají, tak dlouho to nikdy netrvalo, prostě je to drží. Chce to opravdu čas a jak slyším ten šílený vítr, tak se stále teple oblékat a čepici na hlavu.

Jinak zkuste natočit umyvadlo horkou vodou a ponořte si celé ruce po předloktí do té teplé vody a nechte si prohřát. Případně párkrát zopakujte.

Jeden dryák recept byl, že se namočila vatová tyčinka do citronové šťávy a vytřel jste si nosní dírky citronem. *ua*Možná, že budete jako ten smailík ke konci. Ale prý to pomáhá

vilik*
hodnocení

0x

Vím, že je to asi rada k ničemu, ale věřím na zimní čepici. Vezmu ji na hlavu, narazím dvojitě přes čelní dutiny a zapluju do postele. Většinou po dni s čepicí přestávám smrkat a už jen kašlu, což mi tolik nevadí. Ale na chřipku, kdy se člověk 3 dny klepe v zimnici, samozřejmě nepomůže.

Zkuste nakapat na ušní vatové tyčinky jakékoliv nosní kapky a zastrčit do nosu co nejdál, chvíli nechat působit a vytáhnout. Je to spíš na ucpané dutiny, ale funguje to dobře.

pohanka*

Viliku, s tou čepicí /silnou/ a šálkou na krku, spím již týden /od minulé soboty/. Teprve dnes v neděli je mi lépe, ale stále to tam ještě trochu je.

vilik*

To je mi líto. Nevím proč, ale na mojí rýmu to zabírá rychle. A následný kašel léčím jitrocelovým sirupem, polévkovou lžíci několikrát denně. Ale ty různé spreje mi nepomáhají.

pohanka*

Já ulizuji pomaličku medu na lžičce a též pomáhá. V lednu jsem bohužel dopředu vypila konopný sirup Carun, šiknul by se.

Ale už se to překlopilo a bude to jenom lepší.

jenda2*
hodnocení

0x

Jediné, zkracuje asi na polovinu trvání smrkací rýmy jsou sprejové dávky Alpy s vodou 1:1 . Plně koncentrovaná je taková pecka, až vám slzí oči. Uvolňuje dýchání, likviduje přítomné viry. Ale i tak počítejte 3 dny. Míň ne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]