Nejste přihlášen/a.
Právě jsem překonal chřipku,ukončil ji antibiotiky,z nosu mi moc nekapalo.Používám totiž výpklach nosu Listerinem,3x denně.Velmi to ulehčuje zejména volné dýchání.
JABRAKA
Antibiotika někdy lékař předepíše i v době chřipky. Chřipkový virus antibiotika nezlikvidují, ale zlikvidují sekundární infekci.
Není,chřipka vyvolá vnitřní záněty,možnost zápalu plic,když horečky a silný kašel nepřejde do týdne,nasadí lékař logicky atb.
JB
Rýmy se jen tak rychle nezbavíte, ale můžete ji na inkriminovaný den a večer pozastavit. Jsou na to spreje, které nám hustí do hlavy každodenní reklamy v televizi. Jsou to dost silné léky, které se aplikují asi týden, ale potom musí být léčba přerušena.
Takže se poradit v lékárně.
Tento čas, jak poslouchám lidi okolo, tak kašlou a smrkají a ještě k tomu říkají, tak dlouho to nikdy netrvalo, prostě je to drží. Chce to opravdu čas a jak slyším ten šílený vítr, tak se stále teple oblékat a čepici na hlavu.
Jinak zkuste natočit umyvadlo horkou vodou a ponořte si celé ruce po předloktí do té teplé vody a nechte si prohřát. Případně párkrát zopakujte.
Jeden dryák recept byl, že se namočila vatová tyčinka do citronové šťávy a vytřel jste si nosní dírky citronem. Možná, že budete jako ten smailík ke konci. Ale prý to pomáhá
Vím, že je to asi rada k ničemu, ale věřím na zimní čepici. Vezmu ji na hlavu, narazím dvojitě přes čelní dutiny a zapluju do postele. Většinou po dni s čepicí přestávám smrkat a už jen kašlu, což mi tolik nevadí. Ale na chřipku, kdy se člověk 3 dny klepe v zimnici, samozřejmě nepomůže.
Zkuste nakapat na ušní vatové tyčinky jakékoliv nosní kapky a zastrčit do nosu co nejdál, chvíli nechat působit a vytáhnout. Je to spíš na ucpané dutiny, ale funguje to dobře.
Viliku, s tou čepicí /silnou/ a šálkou na krku, spím již týden /od minulé soboty/. Teprve dnes v neděli je mi lépe, ale stále to tam ještě trochu je.
To je mi líto. Nevím proč, ale na mojí rýmu to zabírá rychle. A následný kašel léčím jitrocelovým sirupem, polévkovou lžíci několikrát denně. Ale ty různé spreje mi nepomáhají.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.