Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
Prosím o radu. Zajímalo by mne, pokud můj synovec má syna tak jsem pravděpodobně jeho prateta a on je můj prasynovec, Ale co jsou moje děti vůči jeho dětem? Je to spíš taková otázka ze zajímavosti... Mám 5 leté dítě a můj synovec má taktéž pětileté ditě a tak by mne zajímalo co jsou tyhle děti k sobě...Zda jsou to vlasníci,nebo snad prabratranci, prostě se z toho nějak nemůžu vymotat... Pokud je tu někdo ,kdo se v rodinných vazbách vyzná, tak mi třeba odpoví Děkuji
a přeji hezký víkend
Používá se předpona pra- pro vyjádření předcházející nebo následné generace. Tzn. že vaše dítě je vůči vašemu prasynovci buď praprateta nebo praprastrýc a vůči nim je váš prasynovec praprasynovec.
Velice se omlouvám za špatné zdůvodnění rodinné vazbyK logickému zamyšlení mě navedla odpověď od strakatypes. Tak tedy správně je. Váš potomek je vašeho synovce bratranec či sestřenice, tudíž ve vztahu k vašemu prasynovci je váš potomek prasestřenice či prabratranec a on je vůči nim praprabratranec.Ještě jednou promiňte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.