Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekucí deponovaná částka v insolvenčním říze

Od: johnyohny* odpovědí: 13 změna:

Ahoj, moje přítelkyně podala návrh na oddlužením oddlužení bylo povoleno. Již několik měsíců jí je však ze mzdy strhávána částka 1200kč (nařízená exekuce). Tato částka je deponována u jejího zaměstnavatele. Stráhává se to každý měsíc, takže už tam je pěkná deponovaná částka. Soud má cca v půlce března. Chci se zeptat, když jí to soud schválí, to bude s těmi finančními prostředky, které jsou deponovány u zaměstnavatele a ještě má na bankovním účtě blokovanou částku cca 6000kč, nemůže ji vybrat, je tam nařízena ta samá exekuce. Myslíte že po schválení oddlužení (soud má jak jsem říkal za měsíc) jí tyto peníze budou vráceny? (jednak jak z bankovního účtu a jednak také z toho strhávání mzdy zaměstnavatelem každý měsíc. Děkuji za odpověď

Nestojím o názory typu, proč jsi s takovou přítelkyní, proč to za ni nezaplatíš atd. Nikdo nevíte jak, se v tom ocitla.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Po schválení oddlužení budou všechny exekuce zastaveny a částka vybraná exekucemi bude přesunuta k insolvenčnímu správci který z ní podle poměru každýho dluhu z celkové dlužné částky uspokojí jednotlivé věřitele.

doplněno 21.02.16 20:36:

Sebod: v mým případě se exekuce zastavili a peníze vybraný exekucemi se poslali ins. správci a ten je podle poměru jednotlivejch dluhů z celkových dluhů poskytl věřitelům.

doplněno 21.02.16 22:31:

Vidíte a já byl docela rád že se mi snížil dluh o skoro 40 tisíc.

sebod*

Lujs. A to si vyčetl kde? Toto NEMÁ oporu v zákoně. Deponovaná částka je po schválení POUZE dlužníka a on s ní může nakládat, podle svého uvážení. To, že někteří správci si dělají, co chtějí, je věc jiná. Tazateli, přítelkyně uvidí, jak se k tomu správce postaví. Když by chtěl správce něco "zabavovat", tak na přezkumném jednání vyzve přítelkyně soud, aby uvolnil veškeré finance a ty aby vyplaceny pouze jí.

doplněno 21.02.16 19:25:

Pochopitelně výše napsané platí v případě, že oddlužení je schváleno formou splátkového kalendáře. V konkurzu. či v oddlužení formou prodejem majetkové podstaty je to jiné. Deponované peníze se přerozdělují věřitelům.

doplněno 21.02.16 21:16:

Lujs. Správce na to neměl nárok !

johnyohny*
hodnocení

je tady více odpovědí, tak nevím co ej tecy pravda...přítelkyně si zažádala o oddlužení splátkovým kalendářem

plavest*

Takže ve vašem případě nepožádala o oddlužení insolvencí? V tom případě od exekutora není chráněna.

johnyohny*
hodnocení

já tomu nerozumím...podala návrh na oddlužení a současně insolvenci, v insolvenčním rejstříku již je...zažádalo o odlužené splátkovým kalendářem

plavest*

Z výplaty ji budou strhávat a posílat insolvenčnímu správci peníze, nechají ji pouze nezabavitelné minimum. Insolvenční správce bude posílat peníze věřitelům. Ta částka, co jí budou strhávat může být různá, podle velikosti výplaty,ale to minimum bude vždy stejné,takže žádný splátkový kalendář neexistuje.

johnyohny*
hodnocení

asi si nerozumíme...je mi jasné, že např. při příjmu 17 000 čistého, jí bude zůstávat 9100kč. Zbytek půjde na splátky věřitelům (zašle se to insolvenčnímu správci).

Jde mi jen o to, co se stane s deponovanými prostředky po schváleném oddlužení (dep. částka na bankovním účtu + měsíční exekuční srážky)

plavest*
hodnocení

0x

Zaměstnavatel, u kterého je částka deponována ji musí vrátit zaměstnanci. Insolvečnímu správci se začínají posílat peníze až od okamžiku schválení insolvence.Takhle to bylo provedeno po konzultaci s insol. správcem i jednomu našemu zaměstnanci. Od schválení insolvence nemá exekutor na nic nárok.

sebod*

plavest. Exekutor nemá nárok již od POVOLENÍ oddlužení. To je něco jiného než schválení.

johnyohny*
hodnocení

ale co jsem vyčetl na internetu pomocí strýčka googla, tak po nabití právní moci (schváleném oddlužení), se deponované prostředky vyplatí zaměstnanci, který je v insolvenci

plavest*

Vždyť jsem to vám už napsala. Čtěte.

sebod*

johny. Tak ještě jednou. Deponované peníze patří zaměstnanci. U soudu přítelkyně požádá soud o to, aby jí tato částka byla celá vyplacena. Tečka.

mirek*
hodnocení

0x

Dobrý den

Vidíte u mě byl doma insolvenční správce na přezkumném jednání a sám mi řekl že jakmile mi soud schválí oddlužení splátkovým kalendářem tak deponovanou částku kterou mi tet zaměstnavatel strhává pošle insolvenčnímu správci a ten to přepošle mě tak mi to řekl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]