Dobrý den,mohu se zeptat jak se postupuje když by můj přítel,se kterým mám dite měl exekuci,ale místo trvalého pobytu má na magistrátu mesta.Byt,ve kterém bydlíme je pouze v mém vlastnictví a trvalý pobyt zde mám jen já a naše dítě.Je možné,aby exekutor přišel do mého vlastního bytu?A musím ho pustit?Předem děkuji za odpověď.
Ano. Ano. Exekutor jde tam, kde predpoklada, ze dotycny neco ma. Trvale bydliste nehraje roli. doplněno 21.02.16 11:35: Oni nemusi nic dokazovat, jim staci predpokladat. Dokazovat musis ty. doplněno 21.02.16 11:38: Jedina sance je mit uctenky na svoje jmeno naprosto na vsechno, coz je prakticky nemozne. doplněno 21.02.16 11:51: Jenom movite veci. Byt je prece prokazatelne tvuj.
sruzickova
A mohou mi to nějak dokázat,že semnou bydlí? Mám vůbec šanci se bránit?
sruzickova
Takže pokud spolu máme dítě,tak předpokládají,že spolu bydlíme a víc je nezajímá.A předpokládám,že bych musela na vše mít doklad se svým jménem.A mohli by mi třeba vzít i být,když je c mém vlastnictví.?diky
sruzickova
No aspoň něco,já už mám nervy v kýblu a nevím jak to řešit.
Řešit by to měl v první řadě Váš přítel, pokud má dluhy. Buď zaplatit, nebo zvážit osobní bankrot. Nečekat, až exekutor zaklepe na dveře...
sruzickova
No to máte pravdu,jenže se bohužel nemá k tomu,aby si domluvil splátkový kalendář nebo prostě nějak situaci řešil. Nevím jak ho k tomu konečně donutit. Bohužel asi ani dítě ho k tomu nedonutilo. Já mám teď strach,aby to neskončilo exekucí a já nepřišla o vše.Ale tím už tu nechci nikoho zatěžovat. Moc děkuji za rady a pomoc.
danys*
Jediná pomoc jak to tedy řešit je vypakovat přítele z domu! Jinak budete do konce života žít ve strachu a platit za toho lempla! Nechapu,jak to nějaký chlap může mít takhle u zadele a neresit to,když už se to stane
sruzickova
To je opravdu jediná možnost,jenže sama na mateřské s hypotékou to bohužel nezvládnu...
Snažte se dohledat všechny dokumenty které můžou dokázat že věci jsou vaše abyste je mohla exekutorovi při jeho návštěvě předložit jinak vám věco oblepí a vy budete muset podávat u soudu tzv. vylučovací žalobu při které budete muset stejně dokazovat že ty věci jsou vaše. Kdyžtak mi napište vnitřní poštou a já vám ještě něco poradím.
sruzickova
Jak vám prosím mohu poslat vnitřní poštu?
ronyx*
Zdravím, abyste mohla někomu (komukoli ze zde zaregistrovaných) psát vnitřní poštou, musíte se také sama zaregistrovat (registrované nicky jsou v hlavičce příspěvku podtržené).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.