Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Exekuce majetku

Od: sruzickova odpovědí: 13 změna:
Dobrý den,mohu se zeptat jak se postupuje když by můj přítel,se kterým mám dite měl exekuci,ale místo trvalého pobytu má na magistrátu mesta.Byt,ve kterém bydlíme je pouze v mém vlastnictví a trvalý pobyt zde mám jen já a naše dítě.Je možné,aby exekutor přišel do mého vlastního bytu?A musím ho pustit?Předem děkuji za odpověď.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

danys*
hodnocení

0x
Pokud se tam vas přítel zdržuje,pak ano. Oblepi i vaše věci a vy pokud neprokazete,ze jsou věci vaše,tak se s nimi rozlucte.

ladinpraha*
hodnocení

0x
Ano. Ano. Exekutor jde tam, kde predpoklada, ze dotycny neco ma. Trvale bydliste nehraje roli.
doplněno 21.02.16 11:35: Oni nemusi nic dokazovat, jim staci predpokladat. Dokazovat musis ty.
doplněno 21.02.16 11:38: Jedina sance je mit uctenky na svoje jmeno naprosto na vsechno, coz je prakticky nemozne.
doplněno 21.02.16 11:51: Jenom movite veci. Byt je prece prokazatelne tvuj.
sruzickova
hodnocení

A mohou mi to nějak dokázat,že semnou bydlí? Mám vůbec šanci se bránit?
sruzickova
hodnocení

Takže pokud spolu máme dítě,tak předpokládají,že spolu bydlíme a víc je nezajímá.A předpokládám,že bych musela na vše mít doklad se svým jménem.A mohli by mi třeba vzít i být,když je c mém vlastnictví.?diky
sruzickova
hodnocení

No aspoň něco,já už mám nervy v kýblu a nevím jak to řešit.

Řešit by to měl v první řadě Váš přítel, pokud má dluhy. Buď zaplatit, nebo zvážit osobní bankrot. Nečekat, až exekutor zaklepe na dveře...

sruzickova
hodnocení

No to máte pravdu,jenže se bohužel nemá k tomu,aby si domluvil splátkový kalendář nebo prostě nějak situaci řešil. Nevím jak ho k tomu konečně donutit. Bohužel asi ani dítě ho k tomu nedonutilo. Já mám teď strach,aby to neskončilo exekucí a já nepřišla o vše.Ale tím už tu nechci nikoho zatěžovat. Moc děkuji za rady a pomoc.
danys*
Jediná pomoc jak to tedy řešit je vypakovat přítele z domu! Jinak budete do konce života žít ve strachu a platit za toho lempla! Nechapu,jak to nějaký chlap může mít takhle u zadele a neresit to,když už se to stane
sruzickova
hodnocení

To je opravdu jediná možnost,jenže sama na mateřské s hypotékou to bohužel nezvládnu...

Snažte se dohledat všechny dokumenty které můžou dokázat že věci jsou vaše abyste je mohla exekutorovi při jeho návštěvě předložit jinak vám věco oblepí a vy budete muset podávat u soudu tzv. vylučovací žalobu při které budete muset stejně dokazovat že ty věci jsou vaše. Kdyžtak mi napište vnitřní poštou a já vám ještě něco poradím.

sruzickova
hodnocení

Jak vám prosím mohu poslat vnitřní poštu?
ronyx*

Zdravím,
abyste mohla někomu (komukoli ze zde zaregistrovaných) psát vnitřní poštou, musíte se také sama zaregistrovat (registrované nicky jsou v hlavičce příspěvku podtržené).

sruzickova
21.02.16 14:11
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]