Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bolest nártů na nohou

Od: lada1® odpovědí: 9 změna:

Bolí mě nárty u nohou.V práci nosím boty které mají vložku tvarovanou jako zdr. obuv.Doma ,ale chodím nejraději jen v ponoškách nebo bosky-pokud je teplo.Ale poslední dobou mě bolí nárty u nohou a při zmačknutí prstů u nohou se mi jakoby šlachy pod klenbou, dostávají do křeče.Boty v práci změnit nemohu-chodí v nich i ostatní a nemají problém.Kde dělám chybu?Mam venku nosit stejné boty nebo mám boty střídat.Co když mě nohy bolí od toho,že třeba 14 dní nosím jedny boty a potom jiné?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Ve škole nás učili a teď mi ortoped také zakázal doma chodit v ponožkách, bosky. Venku, kdy nerovností podkladu jsou masírována nervová zakončení a svalstvo chodidla musí pracovat, to je jiná. Doma, na rovném, svalstvo chodidla nemusí pracovat, jen se rozplácne. Ortoped mi dal příkaz, doma zdravotní cukle a ven vložku do bot se srdíčkem pod prsty. Nejen vyklenutá klenba. ;) To, co popisujete, tak se chová příčně plochá noha.

wasube*

I to je možné.

uska*
hodnocení

2x

Mně pomáhá masáž - palec ruky na nárt, ukazováček na šlapku a masírovat směrem mezi prsty. je to bolestivé, ale pomáhá. Dle rehabky jsou to krácené šlachy. Nohy před masáží musí být nahřáté. Vyzkoušejte denně i dvakrát nohy masírovat, nic za to nedáte.

hodnocení

Díky za tip,zkouším mazat-Kaštan koňský balzám je tam 23 bylinek a to je moc příjemné.

wasube*
hodnocení

2x

Nevím kolik je Vám let, ale roli mohou hrát i cévy, které se křečovitě stahují kvůli chladu. Je to problém lidí, kteří nerespektují věk. Pro začátek bych si brala ponožky i do postele. Za 14 dní uvidíte. zda ohřáté nohy reagují normálně. Pokud ne, navštivte doktora, problém patrně nebude v obuvi.

hodnocení

Budu mít v létě 50 a s doktorem jsem o tom mluvil a slíbil vyšetření cév-uvidíme co bude za výsledek,s ponožkami už spím 10 let.

wasube*

Doma ,ale chodím nejraději jen v ponoškách nebo bosky-pokud je teplo

Napsala jste když je teplo, chodíte i bosky, což ale opravdu cévy špatně snášejí. Proto jsem napsala i když si myslíte že je teplo, noste pořád ponožky a to teplé, vlněné. Abyste věděla jestli to přestane. Já se vykoupám, mám velmi teplou podlahu ale pokud nechám nohy vychladnout, mám podobné problémy jako Vy. Proto si hned po koupeli beru vlněné teplé ponožky.

hodnocení

0x

Babkazov mi mluví opět z duše. Potvrzuju, já i moje maminka máme příčně plochou nohu, tak vím, co je to za peklo a jak se to s věkem zhoršuje. Chce to okamžitě přestat nosit podpatky, max. 3 cm klínek /ne oddělený podpatek/, noha by se měla stahovat ve šněrovací obuvi, ortopéd dá vložku se srdíčkem, kterou stejně od jara nemáte v jaké botě nosit. Z mých známých ji nakonec nenosí nikdo, jen jedna stará příbuzná ji nosila stále a udělaly se jí zase bolestivé hrubé notlaky, které se zanítily a nemohla už chodit ani bez vložek. Nevím tedy jak dlouho. Po rovině nechodit bosá, měnit přes den boty i domácí obuv.Nedoporučují se ani sportovní boty, šněrovací, např. Prestiže, že se vyšlápnouz a noha má pohodlíčko. Sama jsem neposlechla a 20 let byly mou nejoblíbenější obuví, chodilo se mi v nich fakt pohodlně. Ale noha - klouby prstů se rozjedou, noha se roztáhne do šířky a pod prsty mezi "polštářky" se vyvalí nějaký kloub, jakoby z chodidla ven a to je potom ňamka! Když seš to ještě zanítí při delší chůzi, tak už nechodíte nějaký čas vůbec, protože prostě nedošlápnete bolestí. Yačíná to nevinně, když přestanete nosit podpatky, zdá se to vyřešeno, ale časem se to jen pozvolna, ale vytrvale zhoršuje. Někdy mám už nesnesitelné potíže, ale když vidím maminku, tak myslím, že brzy nebude moct chodit vůbec. Nutno připomenout, že i nákup bot je stále obtížnější a Bohužel, v prodejně v botách nechodíte 2 - 3 hod. a až po delší chůzi zjistíte, že jste si opět koupila špatné boty, ale vrátit je už ochozené nemůžete. Já si např. musela cestou na parkoviště koupit další boty, abych vůbec těch 300m k autu došla.

hodnocení

Podpadky nenosím jsem Muž-a nick je napsán jako Láďa ale háček zmizel a vypadá to jako Lada,ale jsem Ladislav.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]