Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám problémy večer usnout. I když jdu i později spát. Dříve to tak nebylo až ráno mne budil telefon do práce. Je mi 61let. Jak to změnit? Ctěl bych recept ale s přírodních potravin žádné tablety z lékárny. Četl jsem na internetu recept z banánu a do teho přidat skořici ale nemám recept uplný potom jsem již nemohl najít? Děkuji.
1x
Dobrý den, je dobré (pokud je to možné) chodit spát přibližně ve stejný čas, mít dobré lůžko a zklidnit mysl. Na zklidnění je dobrý čaj z meduňky. Zdravím!
doplněno 20.02.16 16:37:Pokud jde o ten banán, který je také doporučován, tak ho stačí oloupat a sníst.
A prý jsou po něm i hezké sny. Žádný recept nepotřebujete.
1x
Šálek teplého mléka před spaním a budete spát jako nakrmené miminko. Někdo si dává jiný šláftruňk, třeba decinku červeného, někdo bezinkovou limonádu, někdo se jde před spaní uštvat vyvenčením psa a společně si zaběhají a pak spějí až do rána. Každý do má jinak.
1x
Já mám tedy opačný problém, usnu i když chci a potřebuju být ještě čilá. Pořád si říkám že vynechám čtení před spaním a to jedno pivo co denně piju večer v posteli na prevenci před rakovinou, HIV a jinými hnusnými nemocemi. Navíc lepší než Helicid 20.
Takže zkuste totéž - večer číst a popíjet v postýlce jednu desítku. Značku Vám neporadím. Za týden napiště jak spíte...vsadím se že recept nemá chybu.
Není ale pro děti a mládež a jen jedno pivo, ne se nacucat jak deka, to potom místo spaní každou chvíli chodíte na WC. Mluvím o léku, ne o alkoholismu. Někdo má raději sklenku červeného, také je to zdravé. Zkusit se má všechno.
babkazov - není to recept pro abstinenty, ale pro abstinenty asi jedině to teplý mlíko, jak tady napsal pan kolega..Původně jsem s tím řešila žaludeční štávy ale nakonec se ukázalo že pivo řeší více problémů. A já pivo celý život nepila ačkoliv jsem se tím živila. A nakonec asi před rokem jsem pochopila že i když mi nechutná tak ho budu pít až jsem si zvykla, protože léky mi také nikdy nechutnají a baštím je, tak proč ne pivo?![]()
![]()
Tak to máte štěstí jako jedna z mála co znám. Vy si klidně dáte pivo nebo cokoliv a usnete tak či tak. Komu chutná a dává si ho, tak proč ne. Mě třeba jakýkoliv alkohol nechutná a vůbec ho mít nemusím. A před rakovinou dnes chrání kde co..není to jen o pivu
A že by vás ochránilo před HIV? Si děláte snad legraci že?
Před HIV ochrání spíš jiná věc než pivo..bože můj
No já osobně jsem kdysi zkoušel jak pivo, tak i víno..samozřejmě trpělivě nějakou dobu kdy jsem měl jakési období kdy jsem nějak nemohl moc dobře spávat a stejně nic nepomohlo. A mléko s medem taky ne..a to mě navíc i chutná. Ano, každému pomáhá něco jiného, ale myslím si že nejdůležitější je jít do postele s čistou myslí. A to je pro mě třeba po jízdě na kole, kde vnímám jen cestu a myšlenky letí a letí a jakmile přijedu domů, vše je "vyřešené"
Tak nějak to bude i s tou létačkou se psem apod. Jasně, vše s ohledem na věk a zdravotní stav. Ale vždy se dá nějak "vyčistit" hlava. Protože jinak pak jak člověk zalehne, teprv se mu začnou honit myšlenky hlavou, protože si přes den na sebe neudělal čas. A ani léky na spaní neodsuzuji úplně. Vzal jsem si v tom období balení Stilnoxu a vydrželo mi skoro rok. Prostě jsem si vzal půlku tabletky jen když jsem den dva nemohl spát. A to jsem zopákl třeba zase za 2 týdny. Pak se vše spravilo a na závislost to není. Nesmí se to brát každý den..to je pak cesta do pekel.
mermete, s HIV to samozřejmě byla nadsázka pro zasmání, to ostatní ale ne. Skutečně to pomáhá, uklidnuje a navozuje klid a spánek. Pokud člověk není zvyklý toho pít hodně. Ale opravdu hodně pomáhá čtení, přenesu se do jiného světa a najednou se probudím, čtečku na peřině a je ráno..![]()
Tak to jste dobrá, že pijete pivo
ikdyž vám nechutnalo..sice už jste si zvykla, ale i tak
. Zkoušel jsem i černé, to je sladší, chvíli to vydrželo, ale pak už ne. Jo, říká se že pivo je dobrý ionták apod..ale řeším to raděj ovocem, zeleninou apod. No a třeba takové čaje můžu a jak už tu bylo doporučováno třeba ta medunka. Já to střídám po balíčcích..medunku, pak kopřivu, lípu, heřmánek
na večer. Ráno černý a odpoledne zelený ![]()
0x
Zdravím , mám stejné problémy jako vy a vleče se to už 10 let. Vyzkoušel jsem už všechno , co tu píší rádcové a nic. Byl jsem s tím i u doktora a ten mne poslal na psychinu. Tam mi napsala prášek na spaní - toť lékařská věda. A tak jsem to zkusil . Vzal jsem si 1 stílnox ( nebo jak se to jmenovalo). Pozvracel jsem se a padl jak mrtvej. Dále jsem už pokračoval opatrně - jenom půlku. Pak jsem po půlkách šel pomalu až na 2,5 prášku a nic - neusnul. Tak jsem si řekl ,že než su zhuntovat pajšl ,tak raději budu vzhůru. Každý den usínám tak kolem 4 ráno a někdy i probdím celou noc . Je to šílené a hrozně unavující. Je mi přes 50 a jak to půjde dál nevím... Držím palce , ať aspoň vám se to povede.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.