Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spánek problémy

Od: petr89 odpovědí: 12 změna:

Dobrý den. Mám problémy večer usnout. I když jdu i později spát. Dříve to tak nebylo až ráno mne budil telefon do práce. Je mi 61let. Jak to změnit? Ctěl bych recept ale s přírodních potravin žádné tablety z lékárny. Četl jsem na internetu recept z banánu a do teho přidat skořici ale nemám recept uplný potom jsem již nemohl najít? Děkuji.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, je dobré (pokud je to možné) chodit spát přibližně ve stejný čas, mít dobré lůžko a zklidnit mysl. Na zklidnění je dobrý čaj z meduňky. Zdravím!

bylinkova.cz/...

doplněno 20.02.16 16:37:

Pokud jde o ten banán, který je také doporučován, tak ho stačí oloupat a sníst.

A prý jsou po něm i hezké sny. Žádný recept nepotřebujete.

host*
hodnocení

1x

Šálek teplého mléka před spaním a budete spát jako nakrmené miminko. Někdo si dává jiný šláftruňk, třeba decinku červeného, někdo bezinkovou limonádu, někdo se jde před spaní uštvat vyvenčením psa a společně si zaběhají a pak spějí až do rána. Každý do má jinak.

wasube*

Mlíko dobrý pane kolego, ale každý večer se uštvat když mi je po 60ce? To bych viděla brzy na potíže také, ale v jné dimenzi. No nevím.

wasube*
hodnocení

1x

Já mám tedy opačný problém, usnu i když chci a potřebuju být ještě čilá. Pořád si říkám že vynechám čtení před spaním a to jedno pivo co denně piju večer v posteli na prevenci před rakovinou, HIV a jinými hnusnými nemocemi. Navíc lepší než Helicid 20.

Takže zkuste totéž - večer číst a popíjet v postýlce jednu desítku. Značku Vám neporadím. Za týden napiště jak spíte...vsadím se že recept nemá chybu.
Není ale pro děti a mládež a jen jedno pivo, ne se nacucat jak deka, to potom místo spaní každou chvíli chodíte na WC. Mluvím o léku, ne o alkoholismu. Někdo má raději sklenku červeného, také je to zdravé. Zkusit se má všechno.

Wasube, tož, za vyzkoušení by to stálo! To zase jo! *palec*

wasube*

*kafe* babkazov - není to recept pro abstinenty, ale pro abstinenty asi jedině to teplý mlíko, jak tady napsal pan kolega..Původně jsem s tím řešila žaludeční štávy ale nakonec se ukázalo že pivo řeší více problémů. A já pivo celý život nepila ačkoliv jsem se tím živila. A nakonec asi před rokem jsem pochopila že i když mi nechutná tak ho budu pít až jsem si zvykla, protože léky mi také nikdy nechutnají a baštím je, tak proč ne pivo?*ee**smich*

Tak to máte štěstí jako jedna z mála co znám. Vy si klidně dáte pivo nebo cokoliv a usnete tak či tak. Komu chutná a dává si ho, tak proč ne. Mě třeba jakýkoliv alkohol nechutná a vůbec ho mít nemusím. A před rakovinou dnes chrání kde co..není to jen o pivu :) A že by vás ochránilo před HIV? Si děláte snad legraci že? ;) Před HIV ochrání spíš jiná věc než pivo..bože můj *smich* No já osobně jsem kdysi zkoušel jak pivo, tak i víno..samozřejmě trpělivě nějakou dobu kdy jsem měl jakési období kdy jsem nějak nemohl moc dobře spávat a stejně nic nepomohlo. A mléko s medem taky ne..a to mě navíc i chutná. Ano, každému pomáhá něco jiného, ale myslím si že nejdůležitější je jít do postele s čistou myslí. A to je pro mě třeba po jízdě na kole, kde vnímám jen cestu a myšlenky letí a letí a jakmile přijedu domů, vše je "vyřešené" ;) Tak nějak to bude i s tou létačkou se psem apod. Jasně, vše s ohledem na věk a zdravotní stav. Ale vždy se dá nějak "vyčistit" hlava. Protože jinak pak jak člověk zalehne, teprv se mu začnou honit myšlenky hlavou, protože si přes den na sebe neudělal čas. A ani léky na spaní neodsuzuji úplně. Vzal jsem si v tom období balení Stilnoxu a vydrželo mi skoro rok. Prostě jsem si vzal půlku tabletky jen když jsem den dva nemohl spát. A to jsem zopákl třeba zase za 2 týdny. Pak se vše spravilo a na závislost to není. Nesmí se to brát každý den..to je pak cesta do pekel.

wasube*

mermete, s HIV to samozřejmě byla nadsázka pro zasmání, to ostatní ale ne. Skutečně to pomáhá, uklidnuje a navozuje klid a spánek. Pokud člověk není zvyklý toho pít hodně. Ale opravdu hodně pomáhá čtení, přenesu se do jiného světa a najednou se probudím, čtečku na peřině a je ráno..:)

Tak to jste dobrá, že pijete pivo *pivo* ikdyž vám nechutnalo..sice už jste si zvykla, ale i tak *palec*. Zkoušel jsem i černé, to je sladší, chvíli to vydrželo, ale pak už ne. Jo, říká se že pivo je dobrý ionták apod..ale řeším to raděj ovocem, zeleninou apod. No a třeba takové čaje můžu a jak už tu bylo doporučováno třeba ta medunka. Já to střídám po balíčcích..medunku, pak kopřivu, lípu, heřmánek *smich* na večer. Ráno černý a odpoledne zelený *frajer*

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím , mám stejné problémy jako vy a vleče se to už 10 let. Vyzkoušel jsem už všechno , co tu píší rádcové a nic. Byl jsem s tím i u doktora a ten mne poslal na psychinu. Tam mi napsala prášek na spaní - toť lékařská věda. A tak jsem to zkusil . Vzal jsem si 1 stílnox ( nebo jak se to jmenovalo). Pozvracel jsem se a padl jak mrtvej. Dále jsem už pokračoval opatrně - jenom půlku. Pak jsem po půlkách šel pomalu až na 2,5 prášku a nic - neusnul. Tak jsem si řekl ,že než su zhuntovat pajšl ,tak raději budu vzhůru. Každý den usínám tak kolem 4 ráno a někdy i probdím celou noc . Je to šílené a hrozně unavující. Je mi přes 50 a jak to půjde dál nevím... Držím palce , ať aspoň vám se to povede.

hodnocení

0x

Já když si dám večer pivko a zalehnu, tak usnu raz dva. Ani ho nemusím dopít. Ale musím fakt zalehnout do 10 minut po tom pivku, jinak si musím dát další ..*smich*

marfusa*
hodnocení

0x

V mém případě byla nespavost v kombinaci s depresí. Na to údajně není řešení. Moje lékařka odmítá, abych k práškům, které beru ještě něco přidávala. Našlo se řešení. Čaj od Leroxu, jmenuje se nervy, spánek. Už ho ani nepiju. Neznám probdělé noci a to jsem měla velké potíže.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]