Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,
dnes jsem po 7 letech dostal od aukra email : Vážený zákazníku, při opětovné kontrole pohledávek jsme zjistili, že nebylo reagováno na naši výzvu k zaplacení ze dne 4. 2. 2016. Upozorňujeme, že stále evidujeme dlužnou pohledávku za užívání služeb portálu Aukro za uživatelský účet ... ve výši 200,1 Kč, kdy tyto prostředky stále nebyly připsány na bankovní účet společnosti Allegro Group CZ, s.r.o., se sídlem Praha 8, Karolinská 650/1, PSČ: 186 00, IČ: 24725382, která je právním nástupcem původního věřitele společnosti Aukro s.r.o., respektive Allegro Group CZ s.r.o., IČ: 276 84 555 (dále jen "Společnost").
Pokud jste platbu ještě neuhradil/a, žádáme Vás o neprodlenou úhradu na náš účet 203753539/0300 vedený u Československé obchodní banky a.s., s variabilním symbolem 12387589 a zprávou pro příjemce... pro správné přiřazení platby.
Neuhradíte-li v plné výši tuto dlužnou částku ve lhůtě 5 dnů, budeme nuceni bez dalšího vymáhat naši pohledávku soudní cestou, včetně úroků z prodlení a nákladů soudního a exekučního řízení, které Společnosti tímto postupem vzniknou, popř. postoupíme pohledávku inkasní společnosti.
a tak dál...účet na aukru jsem použil napsled někdy v roce 2009 a od té doby ne. Může mi někdo vysvětlit, jak po mne může vymáhat něco co si rozhodně 7 let nepamatuji, proč se ozve až po 7 letech a hlavně co teď s tím? Proč bych měl platit někomu, že se ozve po 7 letech? Jak k tomu příjdu? Děkuji Karel
Odpovím rovněž otázkou.A jak k tomu přijde Aukro? Vy jste v roli dlužníka, ne oni Když si nic nepamatujete,tak si třeba ani nepamatujete, jestli vás neupomínali již dříve. A věřte,že když jste od nich obdržel takovýto dopis, jistě mají právně doložené, že dluh je stále vymahatelný.Být vámi, tak takový "směšný" dluh zaplatím, protože dnes se s tím nikdo nepáře a pokud v dalším kroku provedou to, nač vás upozorňují , budete muset zaplatit mnohem víc.Důkazní břemeno je na jejich straně lehce prokazatelné.
Karle, už v jiné poradně Vám napsali podobné,
když nic nechcete platit, tak neplaťte. Je to jen Vaše věc.
Už jste zjišťoval (za tu dobu co běhá Váš dotaz po internetu), zdali opravdu dlužíte a za co?
Teď koukám, Ondřej, nebo Karel?
To přišlo emailem a ještě to bylo hozeno v hromadném. Prohledával jsem tedy v emailu vše od aukra a nic...prostě nic nepřišlo. Oni si po 7 letech vzpomenou, že tam mám dluh na poplatcích? Já klidně mohu říct, že jsem to platil a že jsem měl doklad, který už nemám protože je vlastně vše promlčené, prtože doklady o platbách si člověk myslím má skovávat 3 nebo 5 let? Teď nevím...
Správně to je Karel Ondřej Zjišťoval a psal na ten email co mi přišel z aukra...přes noc mi asi nikdo neodpověděl a tak čekám. Je to zvláštní, že po 7. letech první email. To mi nedávno nesouhlasí ani adresa a ani telefon. Tak nevím jak si chtějí zjišťovat, že jsem to já. Když jiné údaje než jméno, adresa a telefon nemají.
Ale já si nejsem vědom toho, že bych tam měl mít dluh 200 Kč...chápete? Když jsem něco prodal, tak za měsíc bylo vyúčtování provizí např. za 37 Kč...a to znamená, že další měsíc to po mě aukro chtělo a já to zaplatil. No a pak už jsem nic neprodával a tak to znamená, že už ani nemohl vzniknout dluh a proto jsem se ptal, jak je možné, že se někdo ozve až po 7 letech...to jako zkouší lidi nebo co jako?
Tak tohle mi asi tady nevyřešíme, proč chodíte ke kovaříčkovi,když se můžete zeptat přímo u kováře. Obraťte se na Aukro a požádejte o vysvětlení.Budete to mít černé na bílém. Stačí jim napsat e-mail. A pane Karel,pokud jste byl registrovaný, tak jste tam dosud a můžete se podívat na stav vašeho účtu v odkazu moje aukro-můj účet-aktuální zůstatek nebo historie.
To přišlo emailem a ještě to bylo hozeno v hromadném. Prohledával jsem tedy v emailu vše od aukra a nic...prostě nic nepřišlo. Oni si po 7 letech vzpomenou, že tam mám dluh na poplatcích? Já klidně mohu říct, že jsem to platil a že jsem měl doklad, který už nemám protože je vlastně vše promlčené, prtože doklady o platbách si člověk myslím má skovávat 3 nebo 5 let? Teď nevím...
Tak nic neplaťte. Já bych po sedmi letech neplatil nic, jenže. Jak dlouho máte aukro účet zablokovaný? Jak dlouho jste jej nepoužíval, nepřihlašoval?
zablokovaný od toho 2009 a poprvé přihlášen zase až včera v noci, když jsem na emailu zjistil, že v hromazdné zprávě je něco, přihlašte se a podívejte se na Váš dluh...tak tedy po 7 letech.
Tak pokud dojde na ten soud, začal bych námitkou, že došlo k promlčení dluhu po uplynutí tří let ode dne, kdy mohlo být právo na vymáhání závazku uplatněno poprvé.
To, že účet na aukru od roku 2009 nepoužíváte, nemusí znamenat, že vám tam od té doby nemohl vzniknout nějaký dluh za nějakou placenou službu, kterou jste si třeba neodhlásil. Spíš se zajímejte o to, za co přesně ten dluh vznikl a až to budete vědět, tak můžete uvažovat nad nějakým promlčením.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.