Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Škoda z nedbalosti

Od: jeeezismarja* odpovědí: 7 změna:

2.11.2015 jsem způsobil škodu z nedbalosti při výkonu povolání. Na nákladním vozidlu a návěsu. Prostě se odpřáhl návěs. Po oznámení skutečnosti přijel technik firmy, návěs jsme opětovně připřáhli a odjeli do servisu opravit vzniklé závady. Žádnou fotodokumentaci technik nepořídil (já osobně a pro sebe ano). A dále se věci nehovořilo. Až nyní, po třech měsících, mě firma poslala fakturu za škodnou událost. Je to normální?

doplněno 18.02.16 15:24:

Jenom doplňuji, že pojistku na Blbost jsem v kritické době uzavřenou

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Máte pojistku na blbost?

jeeezismarja*
hodnocení

Mám, tedy v té době měl

cicko*
hodnocení

0x

Normální to je. Co Vám na tom vadí?

hodnocení

0x

skusil bych to uplatnit na pojistku ale tady je důležitý aby ta pojistka na blbost se vstahovala i na řízení motorových vozidel

jinak se ptám jak se odpřáhl návěs? ste ho špatně zajistil? pokud ano a přiznal ste to budete platit,nebo je tam možnost že se odpřáhl díky technické závadě? pak byste platit dle mě neměl nic

repkin*
hodnocení

0x
Po me to chtel zamestnavatel po roce s tim, ze mu to tam uz 11 mesicu lezi na stole,takze 3 mesice jsou OK.
jeeezismarja*
hodnocení

Máte tyto zkušenosti, dobře, zřejmě se budu muset ptát právníka, protože jsem četl, už nevím kde přesně, je povinností do jednoho měsíce po události písemně upozornit \"vinníka\", že způsobil škodu a bude požadována náhrada. Po měsíci už nemá nárok něco takovýho činiti. Ale to jen tak, musím oslovit právníka. Jinak díky za názory a zkušenosti ...

miru*
hodnocení

0x
Zavolejte na pojišťovnu, kde jste měl pojistku a nahlaste pojistnou událost z toho loňského data. Pak firma nahlásí vaši pojišťovně, ze jste způsobil škodu a pojišťovna by měla hradit, tedy pokud jste měl v pojistce i ty vozidla, jak již někdo psal.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]