Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chci se zeptat, zda je možné nyní vybrat ze stavebka, které mi naši založili a kde za dva roky bude dosažena cílová částka, třeba 10 000 a použít to na vybavení bytu?
Děkuji
Takhle ne. Musela byste žádat o poskytnutí buď celé částky včetně úvěru, nebo jen té naspořené. V obou případech dál nespoříte, musíte doložit fakturami stavební účel. Ty byste mohla sehnat po známých, kteří něco letos budou stavět či opravovat.
Splatit ten úvěr můžete v podstatě kdykoliv, tedy po vyřízení klidně druhý den. Když ho nečerpáte, samozřejmě nic neplatíte. Jiný případ by byl, kdybyste neměla splněné podmínky pro přidělení úvěru, ale jestliže už tam máte 65% cílové částky, jak píšete, tak už máte asi splněno a netýká se vás to.
Zbylé peníze, které nebudete potřebovat, můžete dát na nově sjednané spoření, už s horšími podmínkami. Ale kvůli deseti tisícům bych tedy osobně nepodváděl s fakturami, ani bych nerušil za 2 roky končící spoření. To raději měsíc počkám nebo poprosím rodiče o půjčku.
Uvědomil jsem si, že podle pravidel se nesmí navádět k nekalostem, což se mi v zápalu psaní povedlo. Takže protože už text nemohu editovat, čtěte prosím větu začínající "Ty byste mohla sehnat po známých ..." takto: Musíte doložit fakturami, že řešíte vaši bytovou potřebu, podvod by například byl, dokládala li byste fakturami od známých, kteří letos budou stavět. Omlouvám se.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.