Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Narok na invalidni duchod(zada)

Od: kristynastorko odpovědí: 7 změna:
Dobry den,chtela jsem se zeptat,zda mam narok na invalidni duchod ohledne zad(skolioza)chodik k lekari nakym rokem,na rehabilitace taky,pater mi leze do lopatky,mam mensi hrb.Dekuji za odpovedi.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

pokud vám to schválí posudkový lékař;)

kristynastorko
hodnocení

Dnes jsem byla na rehabilitaci a sestricka mi rikala,ze bych narok na 1 stupen mela mit.Tak jsem se chtela jen poptat.Dekuji :) v breznu,jedu ke svemu lekari.Urcite se ho zeptam.

hodnocení

2x

A ten lékař by Vám na tuhle otázku neodpověděl? Já bych se určitě obrátila na lékaře, protože jen on Vás může někam doporučit na základě vyšetření. Co Vám bude platné, že já Vám řeknu, že podle mne ten nárok máte, když já pro Vás v tomto případě nemohu nic zařídit.

albatros498022*
hodnocení

1x

Tak na tohle dneska s bílou barvou pleti se invalidka uhrát nedá.

stirecek*
hodnocení

0x

můžete si zažádat, nejlépe sama na čssz a uvidíte. Každopádně za to nic nedáte. On obvoďák vám řekne že ne, ale posudkový bude mít jiný názor. ale je třeba mít hodně vyšetření od různých doktorů a častějších návštěv, jednou do roka je málo.

kristynastorko
hodnocení

Mam vice papiru,nez jednou do roka,Dekuji za radu :)

O tom, jestli máte nebo nemáte nárok na invalidní důchod, rozhodne komise lékařské posudkové služby (LPS), když si požádáte o důchod. Postup je následující:

- domluvte se se svým ošetřujícím lékařem, ten bude na LPS zasílat něco jako posudek o Vašem zdravotním stavu a ze zkušenosti by měl vědět, jestli to má nebo nemá smysl

- i tak si zajděte na důchodové oddělení OSSZ místně příslušné Vašemu bydlišti a požádejte o invalidní důchod (žádost s Vámi sepíše referentka) - požádat si můžete kdykoli o důchod jakéhokoli stupně; o tom, jaký dostanete, rozhodne později ČSSZ

- vyčkejte na pozvánku k LPS a dostavte se k jednání. Zápis z jednání si úřad předá sám, přikládá se k sepsané žádosti, která na něj "čeká", a vše se zasílá na ČSSZ

- vyčkejte, až Vám přijde Rozhodnutí o přiznání nebo zamítnutí. Invalidní důchod závisí na více faktorech a přiznat nebo nepřiznat výplatu důchodu je oprávněna pouze ČSSZ.

Nárok na důchod a na výplatu důchodu je dvoje. Pro výplatu důchodu musí být splněny dvě podmínky - uznaná invalidita (LPS) a pojištěná doba. Když nesplnípe podmínku pojištěné doby, vůbec nezáleží na tom, že Vás komise uznala invalidní, protože nemáte ruce, nohy, hlavu atd., ale nárok na výplatu důchodu nevznikne.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]