Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě VŠ diplomu

Od: ght odpovědí: 13 změna:

Chci se zeptat, jestli je trestná poptávka po zakoupení VŠ nebo až samotné zakoupení resp. používání tohoto dokumentu?

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidus*
hodnocení

2x

Normální je vystudovat, vše ostatní je podvod. Užíváním padělku se vystavujete tr. stíhání.

hk
hodnocení

1x

VŠ - tím myslíte vysokoškolský diplom? Tak poptávka po jeho zakoupení je trestná.

ladinpraha*
hodnocení

1x

Myslím, že i poptávka se dá klasifikovat jako nabádání k trestnému činu.

repkin*
Pripadne mozne spolupachatelstvi, pokud by nebyla poptavka nebyla by nabidka, v podstate by mohl byt navodcem jak jsi spravne uvedl.

pilivoj*
hodnocení

0x

Koupit diplom tady je trestuhodná už jen ta otázka.

doplněno 17.02.16 22:54:

Čekám, až se někdo zeptá, zda se dá sehnat někde řidičák, že mu ho sebrali a tak potřebuje novej ! ! !

hodnocení

0x

No já bych tak radikální nebyl. Co když to chce jen jako recesi? Nebo dát do rámečku doma aby návštěvy čuměly. To asi trestné nebude. To by bylo trestné i vlastnit nůž, neboť by mohl být zneužit k vraždě.

Vždy je důležité prokázat úmysl.

korbys

To myslíte vážně? :D Napíšete na vysokou školu, nebo rovnou osobně zajdete za rektorem., hele rektore, vystav mi vysokoškolský diplom, dej tam všechny ty razítka, padělej signatury na něm.., udělej mi falešnou kopii indexu od dvacítky profesorů atd...já to chci jako recesi? A to by mu kdo uvěřil tohle? Čeho jste si dnes lízl?

marketka*
hodnocení

0x

Tam je klíčová otázka, jestli se má jednat o koupi padělaného VŠ diplomu nebo jestli jde o normální diplom vydaný konkrétní existující vysokou školou, ale bez studia. V prvním případě by se dala dovodit nějaká trestní odpovědnost, protože diplom je veřejná listina, kterou někdo padělal, ve druhém případě tam to je asi trochu komplikovanější s nějakou trestní odpovědností.

wasube*

markétko máte pravdu. Takový Marek Benda a jiní by mohli vyprávět. První je trestné, to druhé se u nás nepotrestalo. Ani se neodebraly diplomy, které si dotyční vlastní pílí a studiem nezasloužili..Trestné to není, museli by zavřít polovinu politiků.

hodnocení

0x

A co poptávka vraždy?

fik
hodnocení

0x

Co radši než vymýšlet hloupý dotazy jestli je to trestný nebo ne tu školu opravdu vystudovat? V případě že na to nemáš,což asi opravdu ne vzhledem k tvýmu dotazu,tak se o to radši ani nepokoušej,protože i na obyčejným vysvědčení ze základky,pokud jsi to někdy držel v ruce,máš že padělání se trestá.

Samotná poptávka je minimálně přečin a zakoupení padělku je zcela jistě trestný čin

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]