Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Daňové prohlášení, zůčtování daní

Od: tesnost* odpovědí: 5 změna:

Dobrý den, potřeboval bych pár informací o daních z pohledu zaměstnance. Zajímalo by mě, jestli jde nějak zjistit, zda jsem u svého bývalého zaměstnavatele podepisoval daňové prohlášení, někdy nazývané jako "růžové". Podepisovat toto daňové prohlášení prý není povinné a kdybych ho náhodou u nějakého bývalého zaměstnavatele neměl podepsané, vadilo by to když bych si šel pak dělat zúčtování daní na Fú? To zúčtování daní si dělám hlavně proto, že jsem byl během roku veden na Úřadu práce a měli by mi vrátit nějakou částku. Díky za odpovědi

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

0x

Pokud jste do 15.2. nepožádal posledního zaměstnavatele o zúčtovaní daní, tak si daňové přiznání podejte sám. Musíte mít od všech zaměstnavatelů potvrzení o výdělku a sražených daních. Už nepátrejte kde jste co podepsal. Rozhodné jsou sražené daně. Pokud jste žádnou daň nezaplatil, tak vám nemůže být nic vráceno a podání DP je zbytečné.

tesnost*
hodnocení

Nestačí mi pro to zúčtování daní jen "Potvrzení o zdanitelných příjmech ze závislé činnosti" od každého zaměstnavatele? Díky

zula
20.02.16 11:14
Ano,stačí
xy

Stačí, na základě těch potvrzení si sám podáte daňové přiznání .

ladymar*
hodnocení

0x

K podání daňového přiznání na finančním úřadě potřebujete mít vystavené potvrzení o zdanitelných příjmech za rok 2015 od vašeho zaměstnavatele (od všech zaměstnavatelů od ledna do prosince). Z tohoto potvrzení také zjistíte, zda jste podepsal nebo nepodepsal "růžové prohlášení". Ale v obou případech můžete podat na FÚ vyplněné daňové přiznání za rok 2015. Na měsíce, kdy jste nepracoval a byl na úřadu práce, je třeba také doložit potvrzrním z tohoto úřadu. Vyrovnání daní (a případně přeplatek vrátiti) by měl také vždy udělat poslední ze zaměstnavatelů, ale pod podmínkou, že ho o to požádáte nejpozději do 15.února následujícího roku, tedy za rok 2015 musíte požádat do 15.2.2016.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]