Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Návštěva exekutora

Od: petraf odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, prosím poraďte - náš dům navštívil exekutor, šlo mu o podnájemníka, který se tu ale už nějakou dobu nevyskytuje. Prohlédli a nafotili si jeho pokoj, předložila jsem naši smlouvu, kde je uvedeno, že byl pokoj pronajatý jako zařízený a vyjmenované věci. Exekutor řekl, že je popis zařízení příliš obecný, všechno označil a řekl mi, že můžeme do 30 dnů předložit doklady, že je zařízení skutečně naše. (Pak si vemte někoho na podnájem!) Doklady ke staršímu nábytku, televizi atd. už pochopitelně nemám, pouze jsem našla na PC fotky z doby rok před příchodem nájemníka, kde je nábytek vidět. Zřejmě bych musela fotky nahrát na CD, aby byly vidět informace o stáří fotografie. Můj dotaz - má cenu toto poslat, bude to stačit jako důkaz? A co se bude dít dál? Dojde k nějakému soudu, jehož poplatky budu muset hradit? Zvažuji totiž, jestli se na to nevykašlat, ať si to radši odvezou...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, odpovím Vám pouze částečně. Použijte k obraně vše, co máte k dispozici - takže i ty fotky. Dále by pomohlo svědectví jiné osoby, která tam zařízení viděla - např. minulý nájemce, pokud bude ochoten svědčit. Jinak Vám vyjadřuji účast, protože jsem byl v podobné situaci, ale podrobná náj, smlouva mě ochránila.

Já bych zařízený byt nepronajímal ani náhodou, ale mohl jsem přijít o kuchyňskou linku. Ovšem.

byla uvedena ve vybavení bytu v náj. smlouvě. Takže, pokud bude nějaké příště, tak si vybavení zapsat do náj. smlouvy podrobně. Hodně štěstí a zdravím!

hodnocení

také bych to poslala... tím nic neztratíte...

rb

Nájemníky jsem mívala, ale nikdy jsem nedovolila, aby tam měli hlášený trvalý či jiný pobyt, právě z důvodu případné exekuce.

No jo, ted´ je to zas strašně protizákonné, kvůli exekucím jasně.

milan*
Dnes nemusí mít nájemník trvalý pobyt i kdyby přihlášený u vás nebyl přišli by stejně já u matky taky nejsem papírové hlášeny a prostě mě exekutoři navštívili oni se tajně ptají sousedů a sousedi řeknou cituji on tam přespává tím pádem exekutoři už to vnímají jako že tam pobyvate a že tam může být i majetek který patří vám pořád si říkám nic horšího se nemůže stát jen to že vám odnesou nábytek veci co potřebujete k životu běžnému pračka lednička postele tak to nemohou tak co na těch pár hadru co mám mi stačí látková skříň za 250 Kč jak horšího se stát nemůže oni zase přemýšlí když z člověka udělají bezdomovce pomalu nemáte podmínky pracovat a bydlet tudíž ani splácet nebudete moci

Exekutora nezajímá že někdo někde nemá přihlášený trvalý pobyt. Jemu stačí že se někde občas člověk vyskytuje ale hlavně že tam může mít věci. Prostě tam příjde a oblepí věci a majitel pak musí dokazovat vlastnictví věcí.

petrafi
hodnocení

přesně tak, ten nájemník u nás nebyl přihlášený - stačí,když někde na úřadě uvede vaši adresu jako kontaktní, a je to...

pomáhal nám při přestavbě domu, byl slušný a příjemný, tak jsme mu chtěli pomoct, když přišel o podnájem - ale už nikdy v

doplněno 16.02.16 17:21:

nikdy víc! *bum*

Zakázat tam trvalý pobyt vám ale vůbec nepomůže, naopak ještě uškodí. Exekutora trvalá adresa zajíma jen když píše dopis. Pro majetek si chodí KAMKOLI. První adresa, kam půjde, je ta, kterou dlužník uvede jako kontaktní u úvěrové společnosti a tomu nezabráníte, ani kdybyste mu preventivně zlámala ruce. Navíc, pokud bude mít trvalé bydliště někde na úřadě na druhém konci republiky, nebude si přebírat poštu, nedozví se o upomínkách před exekucí, nebude mít šanci exekuci předejít, dozví se o ní až ve chvíli, kdy se začnou polepovat věci. Navíc pokud bude socka, může si požádat o příspěvek na bydlení, ale jen na ten podnájem, který se shoduje s trvalým bydlištěm. Pak byste měla jeho nájem jistý od sociálky.

Pokud bych já pronajímal byt, tak bych byl naopak proti tomu, aby si dotyčný v podnájmu nenahlásil trvalý pobyt. Protože člověk, kterému nezáleží na tom, kde má trvalý pobyt, je evidentně nezodpovědný a je mu všechno fuk.

milan*
Tady pořád něco řešite exekutoři jsou svině jejich záměrem je likvidovat lidí a posadit je na samé dno společnosti jde tu o namasteni kapes jen chci říct měli by pykat i věřitele a rozmyslet komu pujcujou mají si dobře ověřit bonity lidí jak může dospět to tak daleko že lidem schválí půjčky mají jich více než si vydělají vždy to skončí špatně to musí být jasné i veritelum preci

Co to je za blbost? Proč by si věřitel měl rozmýšlet, komu půjčí? Co takhle aby si dlužník - který narozdíl od věřitele zná svoje příjmy, výdaje a kolik má již napůjčováno - rozmyslel, kolik si půjčí?

hennessy
To si pletete, exekutoři jsou darem z nebes pro věřitele.

hodnocení

0x

Stačit to nebude, čas digitální fotografie se dá lehce změnit, proto nelze použít jako důkaz. Ale stejně to udělejte. Pokud Vám exekutor tvrdí, že popis je příliš obecný, tak mu řekněte, že soud si tohle myslet nebude a on to bude na svoje náklady vracet. Vylučovací žalobu podejte co nejdříve.

svyjabob*
hodnocení

0x

Doporučím nastudovat zákon o exekucích/Exekuční řád 120/2001 Sb., tam byste se měla dozvědět podstatné věci. Ale ve zkratce tedy, v případě že se ocitnete v mobiliární exekuci, nebo již proběhla, ale věci vykonavatel ještě nenechal převést do mobiliárního skladu, doporučím urychleně poslat doporučeně na adresu exekutorského úřadu dopis se žádostí o vyšrtnutí vašeho majetku ideálně s obrazovým materiálem a případně s důkazy.
Jako důkaz může sloužit i úředně ověřené svědectví třetích osob (čím více tím lépe) a případně dodat logiku věci (příklad: dvacetiletý ukrajinský podnájemník přeci nevlastnil starožitný klavírní křídlo, medaile či trofeje z 70. let za MČSR v plavání v Olomouci, a kardiostimulátor a tlakoměr) .

V případě že exekutorský úřad nevyhoví, poslední možná cesta je přes vylučovací žalobu u soudu, který exekuci nařídil, tam se v podstatě postupuje ze stejnými důkazními materiály.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]