Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nesrovnalosti v nemocenské

Od: jancarovalenka odpovědí: 2 změna:

dobry den, marodim jiz od 29. prosice 2015, az dodnes a nevim kdy mi a kolik dni by mi mel zamestnavatel platit nahradu mzdy, a od ktereho dne by mi mela platit ossz. jde mi jen o to, ze od zamestnavatele jsem zatim jeste zadnou nahradu mzdy nedostala dekuji za odpovedi.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

zaměstnavatel proplácí zameškané směny v průběhu prvních 14 dní nemoci, přičemž první 3 směny (max. 24 hodin) jsou neplacené. ve vašem případě zaměstnavatel proplácí dobu 29.12.2015-11.1.2016, od 12.1.2016 proplácí OSSZ.

jinak záleží tedy na tom, jak máte rozvrženou pracovní dobu. pokud chodíte pravidelně každý den do práce na max. 8 hodin, tak zdarma jste marodila 29.-31.12., náhrada mzdy vám bude náležet až za leden, čili tedy někdy v únoru by vám ji měl zaměstnavatel proplatit.

jancarovalenka
hodnocení

Dobrý den, no ja pracuji podle v obchode jako pokladni takze kazdy den v praci nejsem, zalezi podle sichet pracuji i soboty a nedele, myslela jsem ze mi ma za,estnavatel platit az za leden, ale zatim mi zadna nahrada mzdy od zamestnavatele nedorazila a uz je po vyplatnich terminu, ale dekuji za odpoved.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]