Nejste přihlášen/a.
Dostal jsem se díky rozvodu do kritické finanční situace a nevím,kam se obrátit o pomoc či radu.Po rozvodu na mne přešly závazky ve formě leasingů a půjčky,které nejsem schopen hradit.Mám dva příjmy,v současnosti žiju s přítelkyní a máme 3měsíčního synka.Banka nám hrozí exekucí,v tom případě nebudeme mít ani na nájem rodinného domu.Už jsem naletěl v zoufalství třem podvodníkům.Prosím o každou radu,nebo pomoc.Moc děkuji.
Dobrý večer! Zde na poradně Vám můžeme s tímto problémem poradit pouze obecně. Pro konkrétní řešení je nutné se seznámit s podklady, na základě kterých jste se dostal do této zoufalé situace. Tak nejprve: financnitisen.cz/.... Je to společnost založená pro tyto účely a jejími partnery jsou hlavně banky. Podívejte se na jejich stránky a zkuste se na ně obrátit. Další tip jsou občanské poradny, které také bezplatně pomáhají v různých životních situacích, které mohou nastat. www.obcanskeporad/... Občanské poradny mají dneska už poměrně rozsáhlou síť, takže si z jejich stránek vyberte tu nejbližší a zkuste si dojednat schůzku. Byla bych moc ráda, kdybyste nám potom napsal, jestli Vám skutečně alespoň jedna z nich pomohla řešit Vaše předlužení. Občas je odkazujeme na jejich služby, ale zatím se nám nikdo neozval, že by jejich pomoc byla přínosem. Podle mého názoru je jediná šance komunikovat s bankou a zkoušet dohodnout reálný splátkový kalendář. Ve Vašem případě asi největším problémem bylo to, že jste se v nouzi obrátil na podvodníky, kteří využívají finanční situace k vlastnímu obohacení.
Dluhy se musí platit.. K tomu, aby bylo z čeho, je potřeba mít co nejvyšší příjem a co nejnižší výdaje. Píšete, že máte dva příjmy, to je dobře, že se snažíte hodně pracovat, ale věta "nebudeme mít ani na nájem rodinného domu" napovídá, že s výdaji jste se ještě moc nepopasovali - nájmem skromného bytu ušetříte měsíčně pravděpodobně až několik tisíc korun.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.