Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Koupě zboží a následný prodej

Od: businessman odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,
Mám dotaz ohledně koupě zboží a následného prodeje. Levně koupit - draze prodat.
Založím si firmu a budu chtít prodávat zboží ke kterému nemám žádný papír o jeho koupi. Třeba s Aliexpresu , nebo koupím zboží od "Pochybného hnědočecha přímo na ulici" :). Jakým způsobem mám odvézt DPH? Když mám nulový náklad a je to prodej zboží které neroste bězně na stromě? Někde jsem slyšel že kdo má s.r.o tak musí mít ke všemu co veřejně prodává doklad o koupi. Jinak mu hrozí obrovská pokuta. Jak to tedy je?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Máte v hlavě docela mišmaš.
S Vašimi momentalnimi znalostmi problematiky bych raději uvažoval o klasickém pracovním procesu.
Nebo pořádnou dávku samostudia.
Samozřejmě že na vše, co nakoupite, musíte mít doklad.
A na to,co prodate,budete potřebovat elektronickou pokladnu pana Babiše.
Takže konec snění a do montérek:)

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, máte smůlu a zpoždění. Takto to mohlo fungovat někdy na začátku naší tržní ekonomiky. Nyní to takto funguje už snad jen na nějaké sběratelské burze (např. Praha - Vysočany). Zdravím!

majsterjoe*
hodnocení

2x

Jelikož dneska už takto podniká kdekdo, musel by ste mít pořádný nápad, který by se vyplatil levně nakupovat a dráž prodávat, kor aliexpresu. Ale jako příležitostný výdělek, proč ne. A v případě prodeje na živnostenské oprávnění potřebujete do účetnictví doložit doklady o nákupu vámi prodávaného zboží.

hodnocení

2x

Tímhle zýpůsobem byste nevydělal ani na slanou vodu. Ani kdybyste dělal všecko načerno. Konkurence je tak veliká, že by vám nezůstala ani miska, se kterou byste žebral u kostela. *plac*

businessman
hodnocení

Ano , vím že mám v tomhle velké mezery. Bohužel jsem se tohle ve škole neučil a vím o tom absolutní kulový. Monterky sice nosím, ale proto abych zapadl mezi své podřízené :). Vím přesně co , odkud a od koho kupovat. Umím to i slušně prodat se ziskem který docela potěší. Měsičně to mi to hodí 2-3tis kč to se tomu ale věnuji jenom jedním okem a cca 20 minut denně a jednou nebo dvakrát týdně na poštu. Zajíma mě jestli je to z pohledu zákona legální když nakupuji bez faktury ani žádné nevystavuji. Popřípadě do jaké částky je to legální. Docela mě to i baví , jsou to celkem lehce vydělané peníze. Rád bych se tomu věnoval daleko víc. Jenom mám strach abych neměl nějaký problém s finančákem nebo tak.

Pokud chcete být v bezpečí před kriminálem, tak ten objem daňových podvodů musí jít do miliard. Tady s tím šolichařením můžete jednou narazit. A pokud nemáte doklad o nákupu, tak je to jednoduché, vyměří vám daň rovnou z utržených peněz, když jste žádné náklady neměl. ;)

uska*
hodnocení

0x

Popřípadě do jaké částky je to legální

.Legální je to do částky nula nula nic pokud semotamo neprodáte vaše soukromé, opotřebené, nepotřebné věci z domova.Finančák si může vytáhnout z podací pošty doklady a ty budou pro vás jako čistý zisk pokud nemáte žádné náklady + pokuta za podnikání bez ŽO + dodanění + dluh na zdrav. pojištění či sociálce +penále atd.

mp*
hodnocení

0x

Hodně lidí se tady ohání zákony, aniž je zná. Pokud chcete podnikat, tak je dobré vést účetnictví nebo alespoň daňovou evidenci. A v zákoně stojí, že účetnictví má být přehledné a jasné a logické. Jak si ho každý udělá je víceméně na něm. A tak je to taky správně. Prostě si to co děláte musíte obhájit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]