Nejste přihlášen/a.
Dobrý den.
S manželkou jsme se rozvedli ( utekla za jiným, který ji poté nechal ) a máme 2 děti školkového věku. Nyní jsem si našel novou přítelkyní, s kterou pokračuji v životě dále a ona zůstala zatím bez chlapa.
Toto ji asi na tolik vzalo, že mi nyní vyhrožuje, že jestli bude v přítomnosti našich dětí jejich nová ,,teta" - tedy má partnerka, děti mi příště odmítne dle rozhodnutí soudu vydat a ať si na ní zavolám třeba Policajty...
Že s tím nesouhlasí prostě.
Chtěl jsem se zeptat, co v tomto případě mohu udělat? Děti mě mají rády ( i tetu, kterou již delší dobu znají ). A není žádný jiný důvod, který by bránil tomu, proč by u mě nemohly být...
Děkuji.
Zdravím, jen vyhrožuje, pokud je o děti postaráno, jezdí k Vám rády, tak prakticky nemůže ničeho dosáhnout. Nesouhlasit může, ale to je tak asi všechno. Nenechte se tímto vydírat. V klidu sdělte, že se tedy v případě potřeby obrátíte na soud s žalobou kvůli bránění styku s dítětem. Ano, leckdo možná namítne, že byste měl ustoupit a snažit se udržet dobré vztahy - tedy, aby se přítelkyně s dětmi nevídala, aby na inkriminovanou dobu odešla apod. Za a) to nikam nevede, za b) tak exmanželka uvidí, že Vá příště může vydírat něčím jiným a za c) by to měla respektovat, navíc, když má máslo na hlavě ona.
Jak jem řekla, jednejte v klidu a nenechte se zastrašit. Nemá žádné právo děti nevydat jen kvůli tomu, že si to usmyslela.
Bohužel víme skoro všichni jaká je u nás v KOCOURKOVĚ vymahatelnost práva.
Když si vaše bejvalka usmyslí tak vám bude dělat naschvál problémy jako že děti sou nemocný, zrovna museli k zubaři nebo měly průjem nebo něco jinýho. Bohužel s tím asi nic moc nenaděláte.
Nakonec to dospěje do takovýho stavu že si budete dělat takový naschvály až budou u každýho vašeho setkání děcka brečet a nebudou vědět co mají ke komu cítit a komu mají věřit.
Lepší by bylo kdybyste se zatím snažil z toho novou přítelkyni vynechat což pokud spolu bydlíte asi nepůjde.
Vaše bývalá žena se cítí odstrčená, ukřivděná a zneuznaná a buďte si jistý, je bytostně přesvědčená, že za všechno můžete vy. Teď si ty své pocity ventiluje přes děti.
Čeká vás dlouhý, tvrdý a velmi neférový boj, který bude o to horší, že víme jak to v této republice chodí. Proto se na nic neohlížejte, nic nepardonujte, policajty klidně zavolejte a soudu a sociálce okamžitě oznamte, že je vám bráněno ve styku s dětmi a že požadujete plnění rozsudku. Ale to vše musíte dělat hned a ne až někdy za půl roku.
Dobrý den. Matka dětí je povinna děti ke styku s Vámi připravit tak, jak je to v rozsudku. Pokud Vám děti odmítne vydat, zavolejte klidně ty policajty a požádejte je o pomoc. Ukažte jim rozsudek a oni si s matkou dítěte již poradí, aby Vám děti vydala. Nemá právo Vám ve styku s dětmi bránit, ani si klást jakékoli podmínky. Především také i děti mají na styk s otcem právo.
kapkanadeje: Máte pravdu, ale ... byla jste někdy přítomna u předání dětí za asistence policie? Asi ne, že?
Pokud máte své děti rád, jako že máte, tak se zkuste s vaší bývalou nějakým způsobem domluvit i když budete muset udělat nějaký ústupek. To s tou policií berte až jako poslední řešení po vyčerpání všech možností.
Dobrý den, je zajímavé, jak jsou některé ženské v těchto případech pitomé. Místo aby byly rády, že občas pohlídá děti někdo jiný a ony si můžou aspoň chvíli dělat jen to chtějí a odpočinout si, snaží se škodit a ubližovat všem stranám. Napadlo mě nahrát si to její vyhrožování (lepší by bylo získat písemnou formu) s tím, že pokud bude pokračovat, obrátím se na soud s touto nahrávkou, anebo by jako "nátlaková" akce bylo možné oznámit, že já mám v tuto chvíli úplnou rodinu a jestli nepřestane, tak požádám o svěření dětí do mé péče. Třeba by to zabralo.
To je hrozné s těmi dnešními vztahy. Lidi se rozvádí, každý z rodičů si velice záhy najde nějakou novou tetu nebo strejdu, se kterými se rovněž velice záhy sestěhují (a jednou za čas pak také obmění za jiný model), a děcka v tom musí žít. Když mají být děti u vás, tak s nimi buďte sám, věnujte se jim a tetu zatím nechte stranou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.