Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stehy strhnuti

Od: fantom* odpovědí: 9 změna:
Dobrý den
Dnes jsem si omylem strhnul stehy v místě esxiize. pihy v obličeji. a zůstatly tam v kůži. nejsou ani ocasku stehů. Mám tu klasiku ktera se nerozpadne sama co mám dělat
Radši dojít na chirurg.ambulanci?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Já si myslím, že jsi je nestrhnul, že máš vstřebatelné nitě. To, co je v kůži, to se vstřebalo, rozpustilo a co je nad kůží, to sis sundal. Není se třeba děsit. Cirurgické nitě vydrží opravdu hodně, ty by sis jen tak nestrhnul.

doplněno 15.02.16 16:42:

Ta ranka se otevírá? Rozchlipuje? Jak dlouho už je, když to šití bylo?

fantom*
hodnocení

Jsem se holil a zapomněl jsem na ně. a vypadaly jako drát modré barvy
asd1

Vyndat, asi co nejdřív. Můžeš i sám, jako třísku - ostrou pinzetou. Nebo je dobrá šupléra, ta má špičky přesné a tu nit pěkně zmáčkne hrotem (jdou dobře i ty třísky). Samo desinfikovat jak nástroj tak kůži před i po.

Jestli to ještě není pořádně srostlé, tak šití jde nahradit vteřinovým lepidlem (používá plastická chirurgie, sice mají "speciální vteřinovku", ale podle mne je stejná jako klasický kyanoakrylát - okamžitě tuhne takže otrava kyanidem nehrozí)

fantom*
hodnocení

To máš pravdu. S vteřinovum lepidlem.
Lepidlo používaly vojáci ve vietnamu na drobné ránynebo kde
fantom*
hodnocení

Rana se neotvira. Šití bylo už 3 týden měl sem jít už minulý týden ale přijel jsemm dnes k vecerou. Stane se něco když to tam zůstane

Nejspíše se do nití vsákne infekce a mohlo by to hnisat. Raději zajděta k lékaři, ať nemáte v obličeji zbytečně jizvu.

doplněno 16.02.16 06:22:

asd1 má pravdu do poslední tečky. To sádlo, jen malounkou přetřít. Ne ať se zmažete hodně! :-D

fanto
Tak stehy už sou venku trochu je to pootevřene ale určite to sroste
Prý na to pomáhá sádlo je to pravda?
asd1

Sádlo ano, na jizvy asi nejlepší. Vepřové, bez soli.

Pootevřené bych stáhnul tenkými proužky náplasti (1 až 2mm) 3mm od sebe a pak mezi vteřinovku. Po zaschnutí náplasti sundat a ty mezery vteřinovku. Jizva bude výrazně menší než když se to nechá nebo by se to znova šilo klasicky...

fantom*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]