Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojištění práce při úrazu

Od: rider* odpovědí: 4 změna:

Zdravím, měl bych takovou stupidní otázku. Chtěl bych začít jezdit na motorce, ale mám strach z jedné věci - a to že se něco pokazí a já budu muset jít na nějaký měsíc do nemocnice. V krátkosti napíšu práci - Kontrola kvality na stavbách a není někdo, kdy by mě mohl vystřídat - a než by se sehnal někdo, kdo tomu rozumí tak to bude doba ( jsme rozděleni na střediska no a některé už rok shání lidi se znalostmi a nic...) a já mám na starost jisté stavby které dělám sám, kde třeba trávím 12 hodin každý den včetně víkendů, svátků apod.

A otázka je - existuje pojištění, které by v připadě mojeho zranění zaplatila zaměstnavateli nějaké peníze než by se našel někdo kdo by to za mě po dobu v nemocnici dělal? a hlavně teď přes léto to bude od 6 rána do 8 večera ( ale zato v zimě od 10 do 12 a stejný plat)

doplněno 04.04.16 18:06:

Práce je placena lehce méně průměrné hrubé mzdě v čr. A jenom k té příkladné loajalitě. Dnešní lidi na to kašlou udělat něco pořádně, ale ono se jim to potom vrátí. Potom se nesmí divit tam kde jsou. Jak se někdě psalo - najdi si dalších 100 lidí a dalších 10 bude lepší jak stávající. A že takové pojištění není je škoda - přitom v téhle době jde pojistit pomalu vše.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Takové pojištění neznám. A za co by měla platit? Že zaměstnavatel nemá vyřešenou zastupitelnost?

doplněno 03.04.16 23:43:

Proč arogance. Zaměstnavatele žádného nemám, ale když jsem vedl středisko firmy, tak mě ani nenapadlo, že by se za mě zaměstnanec měl zajímat o pojištění a pojišťovna měla řešit perzonální politiku a náklady za cestování. Holt je jiná doba.

rider*
hodnocení

ach ta arogance. Podle toho co píšeš asi nemáš dobrý vztah se zaměstnavatelem. A za co by měla platit? To jsem snad napsal ne? zaplatit nějakou částu za tu tvoji zastupitelnost. Jestli to myslíš vážně,tak mi řekni, které firma, která má určitý systém kdy každý funguje jako samostatná jednotka, má vždy v záloze někoho koho platí jenom v případě nasazení. cca firma má 70 lidí po celé čr po střediskách. U nás jsme pouze 3. Aby mě někdo zastoupil, musel by dojíždět cca 200km tam a zpátky. Takže nafta, čas té osoby, auto no a už to toho zaměstnavatele něco stojí.

zakus*
hodnocení

0x

Pokud takto uvažujete jste nejspíš vyplácen velmi nadstandardně a Vaše loajalita k zaměstnavateli je příkladná.

Zastupitelnost je problém zaměstnavatele a né zaměstnance.

Pokud to jenom přeci chcete řešit, vzdejte se motorky, řízení auta, kutilství, plavání a jiných činností, které zvyšují pravděpodobnost vzniku mimořádnosti.

Podobné pojistky uzavirají ptofi sportovci a rozhodně se nejedná o levnou záležitost.

PS: Nikdo, nikdo není nenahraditelný.

iz*
hodnocení

0x

Pokud vím, žádné takové pojištění neexistuje.

Pokud onemocníte, nepůjde ohledně zastupitelnosti

o Váš problém, ale o problém zaměstnavatele.

Ten ostatně musel s možností nemoci počítat už v době, kdy Vás

do zaměstnání přijímal,a o případnou zastupitelnost se postarat.

Podle zákoníku práce nesmí zaměstnavatel přenášet rizika podnikání na zaměstnance.

Tzn., že i kdyby takové pojištění existovalo, měl by je sjednat a hradit zaměstnavatel.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]