Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zákazník ztratil paragon - vystavení nového?

Od: dilman odpovědí: 4 změna:

Řeším takový problém. Prodávám přes internet a vystavuji paragony. Zákazník obržel zboží a pravděpodobně nepozorností vyhodil s krabicí i paragon o nákupu.

Zákazníkovi jsem zaslal E-mailem oskenovanou mou kopii paragonu , co si nechávám v účetnictví , ale odepsal mi , že mu to účetní nevezme , že potřebuje originál zaslat poštou.

Teď ale nevím , jak to vystavit , mám vypsat nový doklad ,se stejným datem jako ten původní a nahoru napsat " Náhradní paragon č... za paragon č. ... a u sebe bych si to sepnul sešívačkou , aby souhlasila číselná řada?

Děkuji za rady , faktury nevystavuji , jsem OSVČ vedeljší , neplátce DPH

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Můžete zkusit zákazníkovi nabídnout,že mu necháte originál na matrice obecního úřadu zkopírovat a úředně nechat potvrdit pravost kopie.
Žádné náhradní duplikaty apod.bych nevystavoval.

hodnocení

0x

Naskenovala bych původní (nejlépe barevně) a zaslala klasicky mailem s textem, že jde o opis. Nový doklad s jiným číslem bych rozhodně nevystavovala. Nevidím problém v tom, aby účetní akceptovala fotokopii, běžně se to tak dělá. Za to, že zákazník ztratil původní doklad nemůžete a způsob doručení Vám také nemůže nikdo nařizovat. Vy jste opis zaslal a jak si to ve firmě ošetří je jeich věc.

dilman
hodnocení

Děkuji za odpověď. Emailem jsem jí ho právě zaslal , barevně oskenovaný a napsala mi , že jí to účetní nevzala ,že potřebuje originál , tak právě teď nevím , hádat se po E-mailu se mi moc nechce a chtěl bych to nějak vyřešit ke spokojenosti zákazníka , tak jsem se právě ptal , jestli to jde udělat tak jak jsem psal. Děkuji.

wasube*

Nedělala bych to. Je to podivné a je za tím zase nějaký podvod. Nějaké soudy nemáte zapotřebí. Kdo to slyšel vystavovat originální fakturu 2x na jednu prodanou věc !

Určitě se jedná o částku vyšší. Když vystavíte originální paragon, tak je to vlastně jako když jste prodal ještě jeden kus ne?

Když to pánovi jeho učetní nevezme, at ji vymění protože nezná zákony.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]