Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Je na Vranove hodne klistat?

Od: majkaj odpovědí: 10 změna:
Dobry den radi bychom letos na dovolenou v CR a vybrali jsme si ubytovani u Vranovske plaze. Ale ted mi nekdo tvrdil ze je tam vetsi vyskyt nakazenych klistat. nebudeme pod stanem ale stejne se bojim. Ale zas treba jeseniky apod.oblasti na tom asi nebudou lip ne? Je lepsi ockovat alespon deti? Nebo se da vystacit jen s nastrikanim kuze? Diky

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

cicko*
hodnocení

1x

Podle posledního sčítání jich tam je přesně 76.

albatros498022*
hodnocení

0x

Ono s výskytem je to vcelku probl=m, pokud se budete vyhýbat vyšší rrávě a použijete repelent tak je to plně postačující, děti nechte očkovat a klidně jeďte.

lidus*
hodnocení

0x

Co je to hodně? Na Vranov jezdíme každé léto jelikož tam má kamarádka chatu a klíště jsme si ještě nepřivezli.

hodnocení

0x

Klíšťata jsou všude, teď po mírné zimě budou i na hodách kolem 1000 metrů. To že někdo někde neměl žádné, nic neznamená, jsou ale dost vybíravé. Dva kamarádi na jedné louce, jeden jich na sobě našel 12 (většinou nezakousnutých), druhý žádné. Očkování doporučuju dětem i dospělým. Encefalitida vás může přivést na invalidní vozík.

iv®
hodnocení

0x
Za mě taky klid...jezdíme do této lokality pravidelně. Ani jedno klíště. Á travnaté plochy jsou vždy řádně upravené.

hodnocení

0x

Zdravím.

Také tam jezdíváme a mohu říci s klidem,že žádné klíště jsme ještě nechytli.Dám Vám přesto dobrou radu.

Kupte si vitamín B Forte,to oni přímo nenávidí.Nepůjdou na Vás. 100% účinek ;)

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím, jako znojmáci jsme na Vranově každoročně pečení vaření. Klíšťata tam jsou, ale tak, jak všude jinde - je ale otázka, co udělá letošní mírná zima, předpokládá se narůst výskytu. Na pláži klíště chytnete těžko, je to udržované a upravované, a a na procházku do lesa repelent a pak důkladná prohlídka. Loni po mě lezla dvě, ale nedolezla :).

majkaj
hodnocení

Dekuji za uklidneni. Budem zobat becko a strikat nohy a ockovani jeste zvazim (na zahrade u tchyne je tez dost klistat) prave ty horsi pripady co vidim v tv mi nahaneji strach
jesterka*

Až to bude aktuální, skoukněte mapy výskytu klíšťat a kolik procent je čím nakaženo.Taky je to horší zjara.A výhodnější jsou světlé oděvy. Očkuje se jen proti klíšťové encefalitidě, na borelie očkování není. Někdo doporučuje nosit u sebe plátěný sáček s fenyklem. Prohlížet se, čím kratší dobu je přichyceno, tím líp. Když už se chytne, mydlit ho krouživě zlehka namydleným odličovacím tamponem nebo papír. kapesníčkem. Pustí se. Odzkoušeno.

jirika1987*
hodnocení

0x

Já teda bych nechala naočkovat sebe i děti - pro jistotu, protože jistota je jistota a když jedete někam, kde je větší výskyt klíšťat, tak o to víc bych do toho šla. Repelenty si sebou vezměte taky, ale prevence je nejúčinnější. Přeji pěknou dovolenou.. J.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]