Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
od malička jsem byla silnějsí postavy, ale vždy jsem se tak nějako držela abych nedosahovala dle tabule BMI obezitu. Dokonce se mi v loni na jaře zadařilo zhubout (samozřejmě postupně) cca 10kg. Byla jsem sama se sebou spokojená. Ale s přítelem jsme se letos na jaře rozhodli pořídít si mimčo. Tak jsem vysadila prášky (antikoncepci) a než se mi zadařilo otěhotnět (nyní jsem už v 9tt) , tak jsem nabrala 15 kilo v oblasti břicha a stehen
- a to nemam sedavé zaměstnání ... v práci lítám jak hadr na holi
. Tím pádem jsem se podle tabulek dostala do mírné obezity a upřímně: docela mi to vadí.
Tak jsem se chtěla zeptat: šlo by nějako cvičit nabo alespon posilovat, abych se dala alespon do "kondičky" před porodem? Přeci jenom kupování oblečení větších velikostí bych fakt chtěla nechat až poroste to malý prtě .
Prosím, moc prosím o rady.
Já bych se už do velkého hubnutí nepouštěla, vhodnou vyváženou stravou můžete zajistit, aby mělo miminko hodně výživy a vy jste zároveň přibrala za celé těhotenství třeba 8 kg. Diety bych nedoporučila žádné, mohlo by se vám stát, že přijdete o zuby, vlasy, minimálně o jejich kvalitu, protože miminko potřebuje své. Zkuste v knihovně nebo knihkupectví kouknout po nějaké knížce o výživě v těhotenství, co všechno potřebujete pro sebe i zdravý vývoj miminka. Cvičení pro těhotné také existuje, v různých fitnescentrech, jsou knížky i videokazety. Jiné cvičení bych nedoporučila. Ale v plavání se také omezovat nemusíte, můžete plavčit třeba denně. Po porodu se pak do toho pustíte a shodítě to, nebojte
Přikláním se k názoru výše uvedeném nemá smysl řešit tajli nyní. Mímo potřebuje živiny a taky hlavně kyselinu listovou pro správný vývoj.Frmol po porodu a kojení mají vliv na hubnutí. Energetický příjem v těhotenství je poměrně důležitý , tělo si dělá zásobičky aby bylo ž čeho kojit tak nevěště hlavu.
Pěkný a pohodový den mamino.
Hlavně proboha nehubněte v období po porodu! Po dobu kojení (ideálně min. šest měsíců) shoďte pozvolna 3, nejvýš 4 kila. Proč to? Píšete, že silnější jste byla vždy. V tukové tkáni se ukládají nejrůznější škodliviny a při spalování tuků (= hubnutí) přecházejí do mléka! Jasně, že krmit mimčo mlékem s koktejlem léta sbíraných škodlivin nikdo nechce. Nejlepší na toto mírné a zdravé hubnutí budou dlouhé procházky s kočárkem a posilování břicha.
Během těhotenství nehubněte, silnější ženy tolik nepřibírají. Na BMI během těhotenství nekoukejte. Jste teď přece dva! Stravujte se racionálně, nepřejídejte se (není důvod, miminko má celých 9 měsíců na vývoj, času je dost) a chcete-li, zajděte na nějaký předporodní kurz, kde se seznámíte s různými cvičebními technikami pro těhotné.
Snažte se jíst vyváženou stravu a pravidelně,ale menší porce,aby tzv. dítě žilo z Vás...Ta kyselina listová je dobrá v těhotenství pro dobrý vývoj plodu.A hlavně se poraďte s Vaším gynekologem,a hubnutí nechte po porodu,teď byste mohla tomu malému ublížit a z vlastní zkušenosti Vám poradím jezte vlašské ořecchy-mají tvar mozku,jsou po nich chytré děti a mrkev-ta je na zrak a barvu pleti,...to jsou jen takové babské rady pro těhotné...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.