Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sám si vysadit léky?

Od: chatarka odpovědí: 14 změna:

Přiznám se, že jsem experimentovala a začala brát léky na tlak místo denně, tak obden. Tak to dělám už třetí měsíc a nic. Tlak si měřím pravidelně a nepozoruji žádnou změnu.Je fakt, že v důchodu mám podstatně klidnější život a navíc jsem se dala na zdravější životní styl včetně výživy. Tuhle jsem zaslechla chlapy, odhaduji, čerstvé důchodce, jeden se chlubil, že všechno před rokem vysadil a žije dál. Ostatní o tom diskutovali a taky řešili , jestli to říct doktorovi nebo naoko chodit pro prášky dál. Máte podobnou zkušenost?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Se svým zdravím neexperimentuji. Léky Vám nenasadil lékař jen tak a pokud je neužíváte dle doporučení, zkonzultujte jejich vysazení, či další užívání, s lékařem. Jde o Vaše zdraví...

lidus*
hodnocení

1x

Veškeré léky co chci vysadit konzultuji s lékařem, obvykle řekne, zkuste to.

pb®
hodnocení

1x

Zrovna vysoký tlak lze zdravým životním stylem vyléčit. Takže pokud jste svůj životní styl změnila a nyní máte tlak normální i bez léků, zasloužíte pochvalu a lékař by to měl vědět. Proč mu to zatajovat. A jesti se bude zobit, pak je na čase ho vyměnit, protože se nesnaží člověka vyléčit ale jen léčit.

No vidíte a právě u problému vysokého tlaku se skoro vždy setkávám u přátel s názorem jejich lékaře, že je to trvalý stav s léky do konce života. A změna lékaře? Nevím, jaká je situace jinde, ale ve většině země změnit lékaře je nadlidský úkol, neb se lékařů nedostává.

hodnocení

1x

Největší problém vysokého tlaku je v tom, že nebolí. Ale může a také nadělá škodu tam, kde člověk nečeká.

Vysoký krevní tlak je nutno léčit zejména z důvodu možného vzniku široké škály komplikací. Následky totiž mohou být velmi závažné až život ohrožující. Obecně lze říci, že čím je krevní tlak vyšší, tím má těžší následky. V důsledku neléčeného vysokého krevního tlaku může dojít k rozvoji infarktu myokardu, cévní mozkové příhodě, zůžení ledvinných cév vedoucí k poškození ledvin, či k ischemické chorobě dolních končetin. Vysoký krevní tlak rovněž může narušit menší cévy a může tak způsobit krvácení z nosu, prasknutí cév oka či ledvin a v neposlední řadě i prasknutí cév mozku, které opět vedou k rozvoji cévní mozkové příhody. V neposlední řadě vede neléčený vysoký krevní tlak k selhání srdce.

Když už mocí mermo chcete experimentovat, kupte si měřič krevního tlaku a kontrolujte se. presweb.cz/...

doplněno 14.02.16 12:43:

Omlouvám se, fakt jsem se přehlédla. *hi*

chatarka
hodnocení

Asi jste přehlédla. Tlak si měřím pravidelně . A navíc je spíš nižší. Jinak všem děkuji za názor.

hodnocení

0x

Osobně mám vůči lékařům velkou nedůvěru (vytěsnat je ze života pochopitelně asi dnes nejde) a proto se řídím vlastním úsudkem. Potvrdil to i kolega, který si nechal opakovaně změřit tlak a dostal prášky na jeho snížení. Také je to kuřák, rád pivko a především hodně a tučné jídlo. Nějak pozapoměl, léky mu došly a on neměl tři měsíce čas zastavit se pro nové. Kupodivu žádné problémy nenastaly a dokonce jej lékař pochválil za dobrý tlak při následné kontrole. Ale také změnil (jen na čas) životosprávu. Já tento problém naštěstí vůbec řešit nemusím, ale radit si také netroufnu. To musí být asi na uvážení každého osobně.

stirecek*
hodnocení

0x
Mamce jsem poradil co jíst čeho se vyvarovat a během času léky na tlak vysadila úplně. No a její doktor sám sebe pochválil, jaké ze ji napsal dobré léky :)
majsterjoe*

;) tak tomu naprosto věřím. Lékaři sami vědí velké nic.

hodnocení

0x

Mno, moje zkušenosti říkají -jsou dva druhy lékařů,ti co léčí a druzí ti co taky léčí ale současně honí body!

Viz jeden příklad.matka jednoho bývalého (mladého)kolegy.Lékař ji psal taky léky na tlak.Jenže dotyčný onemocněl,tak šla k jinému a ten ji důkladně vyšetřil a pak ji vysadil léky a tlak má "jako nemluvně"! ,zůstala u něj!

Druhý příklad jak se o nás někteří starají byl příklad dalšího kolegy.na preventivní prohlídce jako lešenáře mu sdělil-"máte vyšší cukr,až budete mít čas,zajděte na diabetologii"po odpovědi (šlo o OL i pracovního v jedné osobě!) že už asi 5 roků se léčí na diabetes odpověděl "no vidíte jak se o Vás dobře staráme!"

culdabulda1*
hodnocení

0x

- a proč vlastně nemůžu brát léky na vysoký tlak? Já je beru už nejméně 20 let - a vůbec mi nenapadne, že bych bych je měla vysazovat a trápit se s nějakou "zdravou výživou" - jím si, co chci.

Nikdo vás přeci nenabádá k vysazení léků. V mém rodinném okolí jsou lidé, kteří denně berou cca 15 léků či doplňků stravy a tím do sebe vědomě perou ohromné množství chemie, ale prosím, nikdo jim nebrání. Já neberu vůbec nic, jím, co mi chutná a naštěstí mi chutná zelenina, ovoce, kroupy, sojové maso sýry a hnusí se mi uzeniny, margaríny... Piju pivo, kávu, zelený čaj, jezdím na kole...Prostě žiju normálním způsobem života a netrpím žádnými chorobami, nikdy jsem neměl vysoký tlak, cholesterol nebo cukr. Diskuse je o tom, že i bez léků se jde obejít pokud já sám chci.

stirecek*

tak tak...jenže většina lidí se nechce vzdát jedovaté stravy, tak je pro ně jednodušší si vzít ještě jedovatější pilulku.

pb®

No jasně, jím hnůj a pak si vezmu jeden prášek na snížení tlaku, druhý na snížení cholesterolu, třetí na cukr, čtvrtý na spaní, protože ty původní tři mají na svědomí nespavost, pátý na žaludek, protože mě bolí právě po tom léku na nespavost...

Já se zdravou výživou netrápím, jí si jí užívám. Třeba dnes ráno jsem s velkou chutí posnídala ovesnou kaši s banánem a lesním ovocem a k obědu si dala pstruha s jáhlami a vařenou zeleninou. Mňam. Dát si ráno rohlík s trvanlivým salámem nebo nějakou buchtu případně jen kafe a cigáro a k obědu vepřo knedlo zelo z kantýny, určitě si tak nepochutnám.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]