Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umyslné poškozování věřitele,predlužování se

Od: sisinka* odpovědí: 9 změna:

dobrý večer...mám v ruce čerstvý rozsudek soudu,s rozhodnutím,že dlužník je povinnen mi uhradit dluh včetně penále...atd...rozsudek už nabyl právní moci...a já ted nevím jak dál postupovat. Dlužník - podvodník má udajně již několik exekucí,dělá že je nemajetný,bydlištěm je hlášen na MU,ale bydlí již několik let u své přítelkyně.Před nedávnem si koupili domek kam se opět spolu odstěhovali,on zustal hlášen na MU.Předpokládám,že domek bude psaný jen na jeho přítelkyni.Pracuje jako řidič MKD,ovšem příležitostně,než ho vždy vyhodí zaměstnavatel za ztrátu peněz,za krádež nafty...atd.Domnívám se,že tím,že dlužník dělá že nic nemá,jedná se o tr.čin UMYSLNE POSKOZOVANI VERITELE?! Navíc jsem náhodou před nedávnem objevila jeho inzerát, kde shání člověka,který by si vzal na sebe pujčku na koupi právě toho baráčku,a tím barákem by ručili.Myslím,že se jedná o jeho další podvod! Inzeráty na internetu kde shání pujčky s nabídkou podpisu směnky,nebo pujčku na OP jsem našla několik. Takže se jedná zároven o další trestný čin PREDLUZOVANI? když již sám dobře ví,že nebude v jeho silách ani snaze pujčky splatit! Za podvody s pujčkami kdy sám nabízel pujčení a jen od lidí vybíral poplatek,byl před několika dny odsouzen k podmince. Prosím poradí mi někdo?Předem děkuji za Vaše odpovědi.

doplněno 25.11.12 23:57:

to neni jedna pani povidala,to jsou fakta,napsala jsem vse co vim.Ale dekuji za odpoved.A co by se dalo delat s tim predluzovanim se,a poskozovani veritele?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Co se týká toho rozsudku, obrátil bych se na exekutora, nejlépe na nějakého s drsnou pověstí v místě bydliště dlužníka. Za určitých podmínek by mohl onoho pána navštívit i v "jeho baráčku". Další naději byste měla, pokud je onen pán v pokročilém věku - pokud by šel do důchodu, může mu exekutor pohodlně srážet splátky dluhu z vypláceného důchodu. Ale pokud má již exekucí více, budete asi jen další v pořadí.

Tím, že žádá o další půjčky přestože ví, že je nebude moci splatit, se dopouští klasického podvodu. Ale vůči těm, kteří mu půjčí, ne vůči Vám. Může naopak tvrdit, že žádá nové půjčky k tomu, aby zaplatil předešlé dluhy (třeba Vám). Zní to absurdně, ale je to tak.

K tomu, že předstírá nemajetnost - myslím, že dříve existovalo též něco jako "zatajování majetku". Ale to berte čistě jako nápad. Podrobnosti neznám, možná by vám je osvětlil třeba exekutor.Takové jednání totiž praktikuje spousta lidí a nevím, jestli se za to někomu v naší republice něco stalo. Podtrhuji v naší republice, protože jinde to trestat umí.

sisinka*
hodnocení

I Vám moc děkuji za odpověd...dlužník v pokročilém věku není,je mu 45let.Nyní bydlí na jižní moravě,tak pokud někdo znáte hodně drsného exekutora,uvítám Váš typ. Jinak máte svatou pravdu,u nás jak tak koukám,nemá slušný člověk dovolání,a vše nahrává v této zemi podvodníkum a podvodum.

Tady máte tip na jednoho výkoného exekutora. Pokud si zadáte jeho jméno do vyhledávače, lecos se o něm dočtete. Působí v rámci celé ČR.

exekuce.cz/...

Jinak pokud máte pocit, že se dlužník dopouští nějakého přečinu či trestného činu, můžete na něho podat trestní oznámení na policii (kdekoliv) a policie to prošetří. Pak by ale bylo dobré, poradit se s někým, kdo tomu opravdu rozumí (třeba zrovna s tím exekutorem), protože v trestním oznámení byste měla blíže určit, z jakého činu dlužníka podezíráte. Pouze obecný popis by jim asi nestačil.

doplněno 26.11.12 18:10:

Ještě bych doplnil, že exekutor může dluh vymáhat 10 let a náklady na vymáhání by měl platiti dlužník. Ovšem v případě, že opravdu nepůjde nic vymoci, bude náklady na vymáhání (nebo alespoň část) chtít od Vás. Kolik a kdy Vám utčitě řekne, když ne, raději se ptejte předem.

doplněno 26.11.12 18:45:

Tak to já myslel, že se jedná o daleko větší částku. 21 tis. by snad neměl být tak velký problém vymoci (nebo oželet a hodit za hlavu...? ).

sisinka*
hodnocení

také Vám děkuji za odpověd a snahu pomoci:) Také se už pár dní zabývám myšlenkou jít na Policii,ale nejprve jsem se tu chtěla poradit a znát názor více lidí,také jsem čekala,zda mi dluh 21tisíc plus penále za dva roky sám po vynesení rozsudku neuhradí,ale jak je vidět,dělá nadále mrtvého brouka.

coop*
hodnocení

0x

To je celé takové jedna paní povídala. Pokud dlužník nebude plnit dle rozsudku, tak musíte podat k soudu návrh na nařízení výkonu rozhodnutí. Soud následně vyhlásí exekuci na majetek dlužníka. Když nic nevlastní, tak přirozeně nic nedostanete. Výhodou rozsudku, který máte v držení je, že prodlužuje možnost vymáhat pohledávku dalších 10 let (pohledávka nebude promlčena). Třeba bude dědit, vyhraje, začne vydělávat - to je vaše šance.

hodnocení

0x

Dobrý večer. Podejte na něj také exekuci, dobrovolně vám nic asi nezaplatí. Pokud má exekucí více, tak vaše přide na řadu, až zaplatí předcházející. Budete - li otálet, tak je možné, že vás ještě někdo s dalším rozsudkem předeběhne. Podáním exekuce se dluh nepromlčí. Píši z vlastní zkušenosti.

stirecek*
hodnocení

0x
Jestli máte rozsudek z vyznačenou právní mocí, předejte záležitost libovolné exekucni kanceláři, nejlépe v místě bydliště. Než se s vámi začnou bavit, budou chtít zálohu, tu vám pak vrátí. Je to běh na dlouhou trať.
sisinka*
hodnocení

děkuji moc za odpovědi,snad jich bude ještě více a zodpoví zda se dá něco podniknout s tím poškozováním věřitele a předlužováním*nevi*

stirecek*
S tím predluzovanim patrně nic nenadelate . Ono někdy to tak je, ale to je spíš jeho zahuba. Vy můžete exekutorovi říct, kde bydlí, kde se zdržuje, ale pokud to není jeho, nic mu nevezmou. Já se domáhal svých 13 tisíc hodně dlouho, po sedmi letech jsem dostal zpět vše i s úroky, cca 30 tisk. Takže si chlapec přeplatil. Taky měl dluhy na všechny strany, takže jsem byl v pořadníku, taky pracuje jako řidič MHD a je z jižní m. Ale je mu víc než 45let.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]