Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
jsem osobou zdravotně znevýhodněnou. V zaměstnání pracuji v kolektivu kde nemáme žádnou jinou osobu se zdravotními problémy. Chtěla jsem se zeptat, zda mne může zaměstnavatel hodnotit a srovnávat v rychlosti práci, s mými kolegyněmi, které jsou zdravotně v pořádku. Neustále musím poslouchat nestiháte, jste pomalá měla byste stihnout udělat více práce atd. Práce je fyzicky náročná se zvedáním různě těžkých břemen a právě kvůli břemenům jsem dostala statut OZZ, jelikož musím břemena zvedat s opatrností /těžká oční vada/.Děkuji Vám za odpověď a přeji pěkný den.
V souladu s novelou zákona o zaměstanosti i a souvisejících zákonů je od 1. Ledna 2015 znovu zavedena kategorie osob zdravotně znevýhodněných. Jestliže jste tento status získala, tak zaměstnavatel si vás může započítat v rámci tzv. náhradního plnění a stejně tak získat příspěvek na vaše zaměstnávání.Jestli vám pomalost vytýká šéf, tak bych ho na to upozornila.Možná vám potom dá pokoj Zaměstnávat OZZ je totiž pro něj výhodné. A jestli vám to vytýkají kolegyně, vědí vůbec o vašem zdravotním omezení?
Řekl bych, že z hlediska paragrafů na tebe zaměstnavatel vůbec nemusí brát žádné ohledy, snad jen z hlediska morálního by mohl, ale který by to udělal. Ono nestačí, že mu tvůj status OZZ šetří peníze,(a né málo), ještě tě bude honit a srovnávat pracovní výkony se zdravými spolupracovníky. Je to někdy hrůza jak se lidi chovají. Tady je o tom něco napsáno.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.