Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uznat otce dítěte?

Od: refik* odpovědí: 9 změna:

Ahojte,mám dítě s ženatým mužem.Než mě někdo odsoudí,stručně popišu svuj příběh.Byla jsem pracovně vytížená a na každodenní randění mi nezbyval čas a tak mi to vyhovovalo a vůbec nevadilo,že je ženatý.Vše bylo super do doby než jsem zjistila, že čekám dítě,které jsem si samozdřejmně nechala.Do rodného listu jsem otce dítěte neuvedla,protože jsem mu nechtěla ublížit ani jeho rodině a tak to držíme v tajnosti už 5 let.Jenže poslední dobou nemam spaní kvuli tomu,chci at dítě má otce v rod.listě a zároven nechci ublížit jeho rodině.Chci poradit co mam dělat? ...mám brat ohledyna něj a jeho rodinu,nebo se s ním nepárat jak se říka.Děkuji za ray

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Je to otázka plná rozporů. Já vás nemíním soudit a ani nebudu, to udělají ostatní kolem vás. Přemýšlím o co vám jde. Chcete ubližovat, nechcete ubližovat. Ohledy, neohledy. Párat, nepárat. Tady se nabízí tucty odpovědí. Chcete ho zlikvidovat i s rodinou. Chcete peníze. Chcete pro dítě otce - proč až za 5 let? Jistě že jde přiznat otcovství. Jistě že se stane spousta věcí spojená s právy dítěte atd. Je to závažný krok a jistě ho prodiskutujte s otcem dítěte. Jeho paní a rodina bude štěstím bez sebe že přibyl nový dědic atd. No proto otázka na otázku o co vám jde. Rozleželo se vám něco v hlavě? Pokud to pro vaše dítě uděláte, nastane pěkný šrumec. S tím musíte počítat. Na druhou stranu to vašemu dítěti přeju.

refik*
hodnocení

Dobrý den,ja jsem stále chtěla aby byl v rodným listě,ale vždy mě přemluvil.Máme pořád pěkný vztah,je hodný a právě proto je to pro mě těžké rozhodnutí. A taky kdyby se mu něco stalo,tak nedostanu ani korunu.A nebudu lhát,že mi taky o to nejide,protože chci aby dítěti nic nechybělo a vím kolik stojí školy-studium atd.vše potřebné.Je to pro mě těžké,chci pro dítě to nejlepší ale tím ublížim jeho rodině.Tak nevim.Moc děkuji,že jste upřimně napsal-a

hodnocení

2x

Nevím jak to funguje. Ale co má rodný list společného s kraválem? Proč v tichosti to jméno nemůže být na rodném listě? Když nic nechcete. Ale nevíte, co synovi osud přichystal. Náhoda je strašný blbec a může přijít doba, kdy bude potřebovat třeba dárce nebo rodiče nebo spousta věcí mě napadá. Láska je jedna věc, ale zodpovědnost ke svému dítěti je nejdůležitější věcí na světě. A neplivne na vás syn, že neznáte jeho otce?

refik*
hodnocení

Myslíte,nebo to víte,že by se to nikdo nedozvěděl kdyby byl zapsán?On není ještě k tomu ze stejného městajako my.Děkuji

lidka*
hodnocení

2x

Ale nikdo Vás zde nebude odsuzovat, tomu přeci poradna neslouží. Já se v každém případě přikláním k názoru, že otec děcka by měl být zapsán v rodném listě. Jestliže si pořídil děcko mimo manželství, tak by měl také nést odpovědnost. A to se vším všudy. Dobře, teď asi svou povinnost plní, ale to není vše. Měla jsem kolegyni, které se narodilo děcko jako svobodné už starší matce. Nechtěla také uvést otce do matriky, asi i proto, že jsme pracovaly na úřadě a nebyla záruka (přes všechna zákonná opatření), že by se to asi neprozradilo. Vandrovala jsem do ní horem dolem, ale marně. Je asi schválnost, že v takových případech se děcko tolik svému otci podobá, že i když mě neposlechla a dcerce bylo asi 6 let a prohlížela jsem si její fotky - rázem mi došlo! Je fakt, že jsem to její tajemství neprozradila. Až o mnoho let později, kdy i moje dcera byla už dospělá, jsem to řekla jí. Ten utajovaný tatínek byl totiž jeden pán z příbuzenstva. Takže na světě se dějou věci. :D Takže já říkám stoprocentně ano. Je to především v zájmu děcka, to by mělo být přednější před všemi Vašimi ohledy a nebo finančními výhodami. Podle toho, jak se rozhodnete, promluvte s ním a uvidíte, jak se zachová. Nikdy nevíte, co se může stát Vám, ať už zdravotně (to bych samozřejmě nepřála), ale můžete si najít jiného partnera, který nebude na Vaše děcko hodný, nebo cokoliv jiného. Dejte mu šanci, ať má oba rodiče. Stejně až bude větší, bude chtít vědět něco o svém otci. A co, budete mu lhát? To Vám dlouho nevydrží, věřte mi! *vezen*

doplněno 10.09.09 16:02:

Tak jsem se rozpovídala, že jsem zapomněla vložit odkaz, který Vám možná trochu pomůže:

vasedeti.cz/...

refik*
hodnocení

Moc děkuji za odpověd,Dítě otce zná,chodí k nám na návštěvu,říka mu tatínku.Máme pěknývztah jen nechce být v rod.listě,jinak by ho rodina odsoudila.A ja ho tam chci napsat.Moc jste mi pomohla,potřebovala jsem si s někým o tom promluvit.Děkuji

lidka*

No vidíte, stejně by se to nemohlo tajit do nekonečna. A věřte, že by bylo lepší, když se k tomu postaví jako chlap, než aby to jeho rodině někdo s jízlivými poznámkami donesl. Sice to říkám takto rezolutně a upřímně, ale nevím, jak by to bylo ve skutečnosti, kdyby se to dotýkalo přímo mne. To nedokáži posoudit a doufám, že ani nebudu muset. Je to fakt těžká situace, to je bez debaty. Ale měla by mezi Vámi být při tomto kroku shoda. Podle toho odkazu, co jsem Vám doplnila, můžete v oboustranné shodě přiznat otcovství i třeba za 20 let. To je sice absurdní, ovšem aby to proběhlo bez nějakých soudních tahanic, je potřeba se dohodnout. Když už to takto dopadlo, tak Vám přeji, ať to dopadne pro všechny strany pokud možno klidně. Hezký večer!

refik*
hodnocení

Děkuji,vám taky přeji hezký večer.Musíme se dohodnout at to nemusím dat přes soud a snad se to podaří utajit.Jen nedej bože aby se mu něco nestalo,to pak bude vědět jeho rodina,ale nejsme ze stejného města a já je znám jen z vypravění.Dítě ma přednost,moc děkuji Mějte se moc krásně P.S.Moje kamarádka by nebrala vůbec ohledy na něho a jeho rodinu,někdy si říkam,škoda,že nemám její chladnou povahu

jarmik*
hodnocení

2x

Zájmem dítěte je jednoznačně mít v rodném listě otce.Ze strany otce je to to naprosté minimum, které by měl unést. Nevidím důvod, proč by se měl někdo o tom dozvědět, pokud nepadnete na matrikářku, která to někomu vykecá.

Připadá mi to strašně zbabělé bát se zapsat do rodného listu vlastního dítěte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]