Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
omylem jsem dobil kredit na jiném telefonním čísle,
Může mi někdo poradit, jestli existuje nějaký způsob, jak přimět majitele tohoto čísla o navrácení peněz?
Děkuji
No tak to samozřejmě existuje, máme tady na to zákon. Obč. zákoník §451 a násl.:
(1) Kdo se na úkor jiného bezdůvodně obohatí, musí obohacení vydat.
(2) Bezdůvodným obohacením je majetkový prospěch získaný plněním bez právního důvodu, plněním z neplatného právního úkonu nebo plněním z právního důvodu, který odpadl, jakož i majetkový prospěch získaný z nepoctivých zdrojů.
Takže máte velkou šanci to vysoudit
![]()
jo, už vidím jak po tom jde parta policajtů, rozjedou pátračku, sledování BTS kde se pohybuje ten mobil, nasadí vrtulník aby ho dopadli zločince jednoho který se obohatil o tři stovky kreditu. Mě nenašli, myslím že se ani nenamáhali věci za desetitíce, či spíše za ty roky statisíce, naposledy třeba auto a budou honit 300,- A k soudu bych si najmul nejméně Sokola, až vyhraju ať se ten lump prohne.
Dobrý den,
řešte toto přímo přes operátora. Vím, že například O2 v případě, že se jedná skutečně o prokazatelný omyl (chyba v jednom čísle apod.) a nahlásíte tento omyl do několika hodin převede kredit na správné číslo. Je třeba mít po ruce lísteček od dobíjení.
Hodně štěstí!
doplněno 10.09.09 10:37:cituji:
O2:
Vodafone (odpověď z roku 2007):
Ohledně Vaší situace s dobitím kuponu někomu jinému, mám pro Vás radu - je nutné se skutečně s daným člověkem zkontaktovat. Jakmile někomu dobijete kredit, sice omylem, ale už je připsaný na jeho telefonním čísle, bohužel nesmíme bez jeho souhlasu tento kredit strhnout a vrátit Vám. Snad Vám příště poradíme v lepší situaci
Markéta Pavlišová,
Vodafone
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.