Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pracovní neschopnost

Od: jaroslav51* odpovědí: 4 změna:

Jak mám postupovat když mi lékař musel ukončit pracovní neschopnost kvůli delce jejího trvání i přez to že nemoc není doléčená a nedovoluje mi jít do zaměstnání

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Já bych v tomto případě kontaktoval buď odbor zdravotnictví na bývalém okresním úřadě nebo přímo krajský úřad odbor zdravotnictví.Oni mají na starost lékaře a tam bych se odvolal s tím,že chci prošetřit rozhodnutí lékaře o ukončení pracovní neschopnosti.Nejprve bych zavolal a poradil se co mám dělat.Možná i na úřadě práce poradí,i zaměstnaným podávají info a rady.

zwiki*
hodnocení

2x

Toto mě má bývalá lékařka dělala také.Měl jsem bolestivé koleno/artroza/.Naštěstí měla dovolenou a její zastupující lékař mě nechal marodit delší čas až jsem to skoro vyléčil.

hodnocení

0x

A po jak dlouhé době ji ukončil? Neschopenku můžeš mít rok, a pak si ještě čtyřikrát po čtvrt roce zažádat na OSSZ o prodloužení, v případě, že nemoc není vyléčena a nedovoluje neschpenku ukončit. Po dvou letech ovšem už je konec, buď ID nebo být doma zadarmo.

iz*
hodnocení

0x

Jestli máte vyčerpánu podpůrčí dobu, můžete OSSZ požádat o její prodloužení

nebo o přiznání invalidního důchodu. V obou případech by zdravotní stav musela

posoudit posudková komise.

Ale o blížícím se konci podpůrčí doby OSSZ informuje včas předem.

Takže jde o jiný důvod? Jak Vám to lékař zdůvodnil.

____

Jestli ještě nemáte vyčerpánu podpůrčí dobu (380 kalendářních dnů) a nesouhlasíte s ukončením neschopenky, můžete do 10 dnů podat návrh na přezkoumání.

Viz

nesouhlas s ukonč/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]