Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , rádcové,
potřeboval bych poradit s prekérní věcí. Přes inzerce prodávám nové zboží , mám tak 50% plateb předem a 50% na dobírku, Teď jsem ale omylem ve spěchu zákazníkovi zaslal číslo účtu osobního , místo tohot podnikatelského , na kterého mi vše chodí a zákazník na něj platbu poukázal. Potřeboval bych se zeptat , zda můžu tuto fakturu ve stejné číselné řadě co teď mám vystavit s jiným číslem účtu? K faktuře bych připnul výpis z účtu na tuto částku , ale nevím , zda to nebude případně vadit FÚ.
Díky za rady.
A nebylo by jednodušší si ty peníze z osobního účtu přeposlat na ten firemní účet?
Osobně bych si peníze z osobního účtu přeposlala na firemní a fakturu s číslem soukromého účtu, vystavila jen pro evidenci zákazníka...
Neřešte to. Peníze si přepošlete sám na podnikatelský účet a zákazníka do toho netahejte. Jen si tužkou na fa udělejte poznámku o co jde, neboť několik let to v hlavě neudržíte. FÚ je to šumák kam peníze dorazily, hlavně že je dáte do daní.----------
Další možnost je ta, si si vystavíte příjmový doklad v hotovosti a zaúčtujete - přišpendlíte k fa. Jak byste to udělal, kdyby si zákazník přišel pro zboží osobně? - taky tak nějak podobně.
Které číslo účtu si napíšete na fakturu, je celkem jedno, hlavně když to zdaníte. Jinak rada do budoucnosti - moc se neřiďte přáním svého zákazníka, abyste měl na faktuře napsané zrovna to číslo účtu, co on potřebuje..., je to vámi vystavená faktura a jeho problém, jestli se mu to spáruje, nebo ne. Vás to jeho párování faktur opravdu nemusí zajímat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.