Nejste přihlášen/a.
Nedávno jsem zjistil, že platby dlouhodobých záloh (tedy platby do tzv. fondu oprav) v našem SV se neřídí jen odhlasovanou sazbou na m2 podlahové plochy bytové jednotky, ale také jakýmsi koeficientem, který byl odhlasován již před téměř deseti lety. Nikdo mi nedokázal vysvětlit proč a podle čeho byl stanoven. V praxi znamená jediné – sice máme stanovenu jednu sazbu na m2, ale některé byty platí sazbu jinou, např. ty s koeficientem 1,5 tedy 34,50 Kč na m2. Správce ani nemá v softwaru kolonku na nějaké koeficienty a tak musí mít sazby takto rozdílně zanesené, aby výsledek seděl. Moje otázky jsou myslím jasné – může to vůbec takto být nastaveno? Je to spravedlivé? A hlavně – je to zákonné?
Nikdo jste se s tím ještě nesetkal? Tak alespoň v anketě vyjádřete svůj názor, prosím.
Najděte si to rozhodnutí, kde je to stanoveno. Žádejte to po výboru. O vašem koeficientu zde nikdo neví. Co jste si odhlasovali, to máte!
Rada? Když se vám to nelíbí, iniciujte shromáždění a odhlasujte jen příspěvěk dle plochy. Je to jen na vás!
Koeficient je jistě zákonný, pokud bylo hlasováno na shromáždění a prošlo to. Umím si takovou násobilku představit v případě, že jsou byty s/bez balkónu/lodžie. Kdo nemá, nechce platit náklady na opravu pláště budovy v místě balkónu. Nějaká podobná logika v tom bude. Každopádně na nejbližší schůzky odlasujte příspěvky pouze dle plochy a hlavně si nastudujte dle jaké plochy se to počítá. Nejspíše se všichni pohádají a 80% lidí bude hlasovat, jako soused vedle kterého sedí na schůzi, aby náhodou ho tenhle soused neoznačil za ..., však víte.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.