Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Auto v insolvenci

Od: baborska odpovědí: 10 změna:

Jsem v insolvenci a auto mám nepojízdné. Přitel se rozhodl že by mi auto koupil a staré které mám zapsané v insolvenci by se zlikvidovalo. Ale jak to udělat abych o to auto nepřišla, ohledně insolvence? Potřebuji auto abych mohla nějakých způsobem fungovat z dětma školka ,nákupy atd.

Děkuji moc za rady

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

albatros498022*
hodnocení

2x

Být v insolvenci a jezdit si autem mi přijde jako krajně nemorální vůči věřitelům.

Bydlel jste někdy na vesnici a chodil při tom do práce třeba na směny?

slzicka*
hodnocení

1x

Zatajení majetku před insolvenčním správcem je důvod ke zrušení insolvence. Nepokoušela bych se psát auto na někoho jiného, bylo by to jasné porušení insolvence.

Je spousta maminek co fungují s dětma a nákupy bez auta. Pokud nemáte postižené dítě, nebo nejste vy tělesně postižená, tak se dá bez auta obejít. Auto je nadstandart, a není proto možné ho dlužníkům ponechat na úkor věřitelů.

doplněno 10.02.16 17:23:

sebod auto si pořídit může, a v momentě kdy to správci oznámí, bude jen na jeho rozhodnutí, zda ji ho ponechá, nebo ho zahrne do insolvence. Vzhledem k tomu, že insolvenční správce musí postupovat tak, aby zbytečně nepoškodil věřitele na úkor dlužníka, bude si paní muset najít důvod, proč auto nutně potřebuje. To že potřebuje jezdit po nákupech to asi neobhájí.

sebod*

to jsou zase bláboly. Jistěže i v oddlužení ,můžete mít auto napsané i na sebe. Nebyla jste přeci zbavena svéprávnosti.

Jo, ve velkém městě je to v pohodě. Tramvaje jezdí pořád. Zkuste si bez auta bydlet na vesnici a třeba pracovat na směny. Strávíte čekáním na spoje desítky hodin týdně, místo abyste byla s dětmi. Pokud vám skončí odpolední v deset večer a nemáte nikoho, kdo by vás vozil, domů se dostanete až ráno v pět prvním spojem. Noc musíte někde překlepat. Fungovat bez auta na venkově se prostě nedá.

uska*
hodnocení

0x

A proč musí být nové auto psané na vás?

baborska
hodnocení

Mám dvě děti , bydlím na kraji města a vše šíleně daleko. Tak že nákupy je dost velký problém nosit. Nechci to psát na někoho jiného a nechce mi koupit nové auto ale ojete auto. Ale funkční auto.

sebod*

baborska. Těch keců tady si nevšímejte. Auto potřebujete a basta ! Znovu - auto na sebe mít můžete, naprosto bez problémů. Jenom správci tuto skutečnost oznámíte. Hotovo.

baborska
hodnocení

Děkuji moc za odpověď sebod :)

sebod*

slzičko. No a co se stane, když ho "zahrne do insolvence"? Vůbec nic se nestane... Tazatelka ho bude normálně užívat. Nebo si snad myslíš, že ho správce prodá? No, to je hloupost, že?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]