Nejste přihlášen/a.
Raklamavala jsem výrobek v Tescu, požadovala jsem na místě vrácení peněz, to odmítli s tím, že ho musí poslat na reklamaci. Reklamace už je vyřízená a uznaná, budou mi vracet peníze, já si chci nechat proplatit i náklady spojené s reklamací, tedy 4x cestu: tam a zpět když jsem to na reklamaci vezla, a tam a zpět, když si pojedu pro peníze. Pojedu autem je to cca 14km dohromady 56km. Auto mi žere cca 5l/100km. Autobusem by to vyšlo dráž.
Co vše může Tesco k tomu požadovat za doklady? Mají právo si doklady ofocovat? Volala jsem tam a paní mi tvrdila, že si musí ofotit velký TP a můj OP, aby bylo jasné, kde mám trvalý pobyt. Já s ofocením nesouhlasím. Musím s tím souhlasit? Není přece důvod to ofocovat, stačí když to zkontroluje.
Jaký na to máte názor?
Kopírovat nebo skenovat průkaz totožnosti je možné jen se souhlasem jeho majitele.
Pro výpočet jízdních výdajů se použije výdaj za spotřebovanou pohonnou hmotu (lze prokázat dokladem či vztahem mezi ujetými kilometry a spotřebou vozu spolu se spotřebou deklarovanou v technickém průkazu vozu).
Pokud tedy budete chtít kladné vyřízení proplacení nákladů, musíte se dohodnout s oprávněným pracovníkem Tesca na přijatelném řešení pro obě strany.
Já myslím, že ta ženská na reklamacích má nějakého šéfa, kterému pak musí předložit doklady, že ty peníze vám nevrátila neoprávněně. Případně i ten šéf má nějaké další šéfy, kterým se musí zodpovídat. Takže jestli nesouhlasíte s ofocením dokladů, bude to asi hodně nadlouho, těch pár kaček navíc z nich dostat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.