Nejste přihlášen/a.
Zravím, mám takový probém, že při únavě očí začínám při četbě textu nebo práci na počítači šilhat, pravé oko nechce spolupracovat. Chci s tím zajit k očnímu lékaři (poprvé), ale nevím, zda kvůli tomu můžu mít problém jako držitel řidičáku. Při řízení problém nemám, ale kdyby mi na tom oku něco našli nebo by mi předepsali čočky, musel bych to nekde hlásit, případne mohl bych i přijít o řp? Nepracuji jako řidič.
Pokud lékař zjistí (kdykoliv) zdravotní nezpůsobilost k řízení vozu, podává tuto informaci příslušnému úřadu. Ovšem pokud máte jedno oko zdravé a problém s druhým, můžete mít třeba jen speciální brýle pro řízení... Můj tchán měl od mládí jedno oko (druhé si vystřelil), řídil bez jakéhokoliv omezení.
Konzultujte s lékaři!
Máte pravděpodobně porušeno binokulární vidění a strabismem hrozí dvojité vidění, možná je pravé oko slabší a již dávno potřebovalo korekci brýlemi, je pravděpodobné, že lékař podá zprávu o zdravotním stavu na evidenci řidičů. Pokusil bych se o nápravu operací oka v některém specializovaném centru, záleží na věku pacienta a jeho finančních možnostech, rovněž dle možností omezit používání počítače a jízd motorovým vozidlem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.