Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozhodnutí o trestu

Od: as odpovědí: 4 změna:

Zítra tedy 8.2.2016 to bude přesně měsíc, kdy jsem měl nehodu a našli mi zbytkový alkohol. Je pravda, že se od naměřené hodnoty odpočítává 0,24 promile. Jde mi, ale hlavně o to, kdy se magistrát nebo soud vyjádří s pokutou a zákazem řízení. Je to měsíc, řidičák mám a ny výslechu u Policie ČR jsem byl před 10 dny.

Jak dlouho většinou takové rozhodování trvá? Já totiž nemám od nikoho žádné info.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Od všeho by měl být papír (zápis o nehodě, zápis z výslechu na policii), něco jste asi podepsal (minimálně protokol o dechové zkoušce - lístek z dýchačáku), nebo ne? Takové věci řeší úřad, policie to úřadu předává. Pokud úřad zahájí správní řízení, měl by Vám to písemně oznámit. Pokud byste nadýchal do 0,24promile, pak by tu věc úřad nejspíš odložil.

doplněno 07.02.16 16:58:

Mám pocit, že úřad je povinen do pěti dnů od oznámení o přestupku správní řízení zahájit, ale to nevím určitě, třeba poradí někdo jiný, kdo to ví jistě. Že by se to ztratilo, že by to policie ještě úřadu nepředala? Těžko řici, nevím. Co ale vím, že když se něco na ten způsob stalo mně v pátek, tak příští týden v úterý středu už jsem to měl. To byl ale rok 2008, to mi řidičák sebrali hned.

as
hodnocení

Úřad mi právě ještě nic neposlal a určitě to neodložil. Nadýchal jsem 0,44 promile.

Mě jen zajímá jak dlouho má úřad na to, aby zahájil správní řízení, protože už je to opavdu měsíc od nehody.

jmhad*
hodnocení

0x

Odečítání nějaké hodnoty je fáma, platí co zjistila laboratoř. Úředník má tolik práce,kolik si jí připustí. Zpravidla je to 30 dnů od doby,kdy mu to předá policie. No a ta má také 30 dní. Takže teď jste byl u výslechu, což se zpravidla u běžného přestupku nedělá. Vyšetřovatel se teď rozhodne, zda to dá jako přestupek k vyřízení na úřad a nebo zda to předá státním zastupitelství a to po zpracování žaloby předá soudu. Od úřadu lze tedy čekat pozvání do 30 dnů - celkem 60 ti, a pokud to půjde k soudu , tak to je ve hvězdách, třeba rok.

djpatrick*

Díky za odpověď, já čekám každý den a ono nic. Je to takové divné když člověk neví verdikt. Každopádně díky oběma za odpověď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]