Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Oprava zubů pod narkozou

Od: lekatka odpovědí: 23 změna:
Dobrý den, já mám hrůzu že zubaru.
Mám zlomený zub a včera mě začal bolet, dnes to je až nesnesitelné.
Jakýkoli dotek toho zubů mě strašně bolí, takže se normální opravy zubů bojim a injekcí nechci.
Nevíte někdo kolik musel stát oprava zubu pod narkozou?

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

2x

Nevím, jak finančně náročná může být oprava zubu pod celkovou narkozou. Už jen to, že by u toho musel být anesteziolog, že to není nic jednoduchého uvést člověk do narkozy. Nebojte se té injekce, ta vážně nebolí, nebo to jen tak lehounce píchne. Ale pak si představte tu úlevu, když zubař zub opraví...

hodnocení

2x

Každý zub bude jednou potřebovat opravu. Dokonce několikrát. To pokaždé budete chtít narkozu? A víte, že každá narkoza vybije několik milionů mozkových buněk? *sok* Vydrželi všichni, vydržíte i vy! Je to jen chvilička, než zubař píchne umrtvovací injekci. Nebojte, přežijete. A o to jde. Přežít!

lekatka
hodnocení

Já se ptam na cenu a ne na přežití -_-
pb®
Pevně věřím, že není pravda, že každý zub, co mám v puse, bude potřebovat opravu a to několikrát. Že má někdo ve 30ti korunky a čištené kanálky, v 50ti můstky a celkově zuby v příšerném stavu, to je jeho věc. Jako můj šéf už to nezvládnu, ten ve svých 66ti letech nemá jedinou plombu a všechny zuby svoje. Ale zatím jsem si po celý život vystačila s třemi plombami bez injekce a nehodlám na tom nic měnit.
kreon

Se zuby to není tak snadné. Ne každý z nás má stejnou kazivost zubů. Někdo si může čistit pečlivě zuby po každém jídle a stejně se mu víc kazí než nějakému prasátku, co má žluté zuby plné plaku a neměl kartáček v puse, kdo ví jak dlouho.

ohneta*
hodnocení

1x

Říká se tomu analgosedace, nejste sice v úplné narkoze, ale nic si nepamatujete. Cena od 1800 Kč výše

hodnocení

0x

Můj bývalý zubař, který neměl žádné smlouvy s pojišťovnami, měl místo injekce takovou jakoby tužku, kterou přiložil na místo a zmačknul tlačítko, cvaklo to a malá porce anestezie byla na místě, takto to udělal třeba 5x okolo zubu, nebolelo to a fungovalo báječně. Negativum bylo, že to člověk zaplatil sakumpinkl.
Jinak myslím, že není problém, domluvit se tak, aby vám dal první menší injekci trošku dál od bolavého zubu a až to trošku zabere, opíchá si to kde potřebuje.

Narkóza opravdu není třeba.

hodnocení

0x
Já nebyl u zubaře ze strachu 20 let. Nyní chodím pravidelně. Injekce někdy jen trochu píchne, jindy není cítit vůbec. Pak už je to ok. Chce to spíš najít zubaře, který má pro poseroutky pochopení a většina strachu se po pár návštěvách stratí.
lekatka
hodnocení

Já mám hodnou zubarku, ale já se prostě bojím :(

A když se jen obyčejně bojíte, proč hned stavět most, když stačí vykasat kalhoty? Existuje plno léků, které pomohou zmírnit úzkost, např. Oxazepam. Předepíše Vám je sám zubař, zeptejte se u té své. Jedna pilulka, člověk je vláčnější, ale aktuální úsudek není ovlivněn, jen s časem opadají vzpomínky. Vlastní zkušenost po panických záchvatech v křesle - zubař mě fakt ošetřit nemohl, tak přišel s tímto.

stirecek*
hodnocení

0x
Dej si půl litru domácí kořalky a bude ti to úplně jedno. A máš to skoro zadarmo :)

hodnocení

0x

Uvědomuješ si, že bys před tou narkózou musela absolvovat předoperační vyšetření - EKF, odběr krve a j.?

hodnocení

0x

Kamarád byl na opravě zubů pod narkózou, a platil za anestezii něco kolem 4500,-

lekatka

A kde mu to dělali tu opravu? Já jsem ochotná dát za to do 6 000,-Kč

To by asi nešlo, to má jeden zubař tady nějak domluvený na chirurgii a dělá to na jejich zákrokovým sále jen pro svoje pacienty.

buss
hodnocení

0x

Ze zubařů má strach kdekdo, znám lidi, co co to neunesou a jsou pod narkózou, já ne. Pamatuji, že mne drželi tři lidi při trhání zubu. Ale vrtání kdysi a dnes je rozdíl.

lekatka

Kdyby to byl jen kaz tak to neřeším a jdu normálně ke své zubařce. Vždycky se bojim když mi má opravovat kaz, ale zavřu oči a skoro to ani nepocítim a když to začne bolet tak jí dam ruku pryč a přestane. A pak mám vždycky druhé Vánoce z toho že to skoro nebolelo :D

Ale kaz je asi tak jediný co bych tak nějak překonala. Ale něco jako oprava bolestivého zubu, trhání nervů, apod. toho se opravdu bojim, dalo by se říct že mám z toho panickou hrůzu.

stirecek*
Mně na ulomený zub dala normálně plombu, oproti kazu to vůbec nevrta. Jen obrousi ale to nebolí, protože do hloubky nejde. Tahání nervů se dnes uz taky dělá jinak, je to naprosto bezbolestné. Dát šest tisíc za minutu vrtání? Jak dlouho na ne děláš? Taky minutu?

daniel*
hodnocení

0x

Počítejte tak nejméně 1 500Kč a více, podle druhu a délky nárkozy, také každý ma jiné ceny.

Mě zubař musel odsekat jednu 8, ale jelikož jsem ji měl nějak zvláštně zkřivenou tak mi přímo řekl že umrtvovací injekce by asi nefungovala na 100% a že na jeho místě by si to raději nechal udělat pod částečnou nárkozou, jelikož to on nedělal dal mi číslo do nemocnice, tam jsem se objednal a tam mi to dali. platil jsem před asi 15lety kolem 2500Kč

sebod*

lekatko. Já jsem taky strašná posera. Přitom nemám proč. Nikdy jsem u zubaře žádnou hrůzu nezažila. Takže sebemenší zásah - injekce. Kolikrát se zubařka směje, že prý mě ta injekce bude bolet víc, jak ten zásah. Zeptej se své lékařky, ta by Ti měla říci. kde v Tvém okolí dělají zásah pod narkozou. Já mám třeba v Praze velice dobrou zkušenost s centrem pana doktora Šmuclera. Ceny příznivé, personál perfektní.

lekatka

A přibližná cena?

hodnocení

0x

Pokud je návštěva zubního lékaře a ošetření chrupu je pro Vás značně stresující záležitostí, můžete využít tzv. analgosedaci. Pacient pospává v průběhu celého výkonu. Při analgosedaci nedochází k bezvědomí jako u celkové anestézie, pacient dýchá sám, proto analgosedace představuje mnohem menší zdravotní zátěž pro organismus.Je to nadstandartní služba, která není hrazena pojišťovnou. Proto je cena( od cca 2000,- až 3500,-Kč),, záleží kde bude zákrok proveden. Zubní lékař musí k tomu ale pozvat anesteziologa, čili na tento zákrok byste se musela objednat předem.Protože váš stav je akutní, nevím jestli byste do objednací doby vydržela.:-D

Jinak žádné předoperační vyšetření se neprovádí, akorát se vyplňuje anesteziolog.dotazník.

hodnocení

0x

Ona ta bolest Tě donutí jít s prosíkem k zubaři. Pak si budeš nadávat jak jsi byla hlupá a nešla dříve. O ijekci od bolesti ani nebudeš vědět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]