Nejste přihlášen/a.
Nevím, jak finančně náročná může být oprava zubu pod celkovou narkozou. Už jen to, že by u toho musel být anesteziolog, že to není nic jednoduchého uvést člověk do narkozy. Nebojte se té injekce, ta vážně nebolí, nebo to jen tak lehounce píchne. Ale pak si představte tu úlevu, když zubař zub opraví...
Každý zub bude jednou potřebovat opravu. Dokonce několikrát. To pokaždé budete chtít narkozu? A víte, že každá narkoza vybije několik milionů mozkových buněk? Vydrželi všichni, vydržíte i vy! Je to jen chvilička, než zubař píchne umrtvovací injekci. Nebojte, přežijete. A o to jde. Přežít!
Se zuby to není tak snadné. Ne každý z nás má stejnou kazivost zubů. Někdo si může čistit pečlivě zuby po každém jídle a stejně se mu víc kazí než nějakému prasátku, co má žluté zuby plné plaku a neměl kartáček v puse, kdo ví jak dlouho.
Můj bývalý zubař, který neměl žádné smlouvy s pojišťovnami, měl místo injekce takovou jakoby tužku, kterou přiložil na místo a zmačknul tlačítko, cvaklo to a malá porce anestezie byla na místě, takto to udělal třeba 5x okolo zubu, nebolelo to a fungovalo báječně. Negativum bylo, že to člověk zaplatil sakumpinkl.
Jinak myslím, že není problém, domluvit se tak, aby vám dal první menší injekci trošku dál od bolavého zubu a až to trošku zabere, opíchá si to kde potřebuje.
Narkóza opravdu není třeba.
A když se jen obyčejně bojíte, proč hned stavět most, když stačí vykasat kalhoty? Existuje plno léků, které pomohou zmírnit úzkost, např. Oxazepam. Předepíše Vám je sám zubař, zeptejte se u té své. Jedna pilulka, člověk je vláčnější, ale aktuální úsudek není ovlivněn, jen s časem opadají vzpomínky. Vlastní zkušenost po panických záchvatech v křesle - zubař mě fakt ošetřit nemohl, tak přišel s tímto.
Ze zubařů má strach kdekdo, znám lidi, co co to neunesou a jsou pod narkózou, já ne. Pamatuji, že mne drželi tři lidi při trhání zubu. Ale vrtání kdysi a dnes je rozdíl.
Kdyby to byl jen kaz tak to neřeším a jdu normálně ke své zubařce. Vždycky se bojim když mi má opravovat kaz, ale zavřu oči a skoro to ani nepocítim a když to začne bolet tak jí dam ruku pryč a přestane. A pak mám vždycky druhé Vánoce z toho že to skoro nebolelo :D
Ale kaz je asi tak jediný co bych tak nějak překonala. Ale něco jako oprava bolestivého zubu, trhání nervů, apod. toho se opravdu bojim, dalo by se říct že mám z toho panickou hrůzu.
Počítejte tak nejméně 1 500Kč a více, podle druhu a délky nárkozy, také každý ma jiné ceny.
Mě zubař musel odsekat jednu 8, ale jelikož jsem ji měl nějak zvláštně zkřivenou tak mi přímo řekl že umrtvovací injekce by asi nefungovala na 100% a že na jeho místě by si to raději nechal udělat pod částečnou nárkozou, jelikož to on nedělal dal mi číslo do nemocnice, tam jsem se objednal a tam mi to dali. platil jsem před asi 15lety kolem 2500Kč
lekatko. Já jsem taky strašná posera. Přitom nemám proč. Nikdy jsem u zubaře žádnou hrůzu nezažila. Takže sebemenší zásah - injekce. Kolikrát se zubařka směje, že prý mě ta injekce bude bolet víc, jak ten zásah. Zeptej se své lékařky, ta by Ti měla říci. kde v Tvém okolí dělají zásah pod narkozou. Já mám třeba v Praze velice dobrou zkušenost s centrem pana doktora Šmuclera. Ceny příznivé, personál perfektní.
Pokud je návštěva zubního lékaře a ošetření chrupu je pro Vás značně stresující záležitostí, můžete využít tzv. analgosedaci. Pacient pospává v průběhu celého výkonu. Při analgosedaci nedochází k bezvědomí jako u celkové anestézie, pacient dýchá sám, proto analgosedace představuje mnohem menší zdravotní zátěž pro organismus.Je to nadstandartní služba, která není hrazena pojišťovnou. Proto je cena( od cca 2000,- až 3500,-Kč),, záleží kde bude zákrok proveden. Zubní lékař musí k tomu ale pozvat anesteziologa, čili na tento zákrok byste se musela objednat předem.Protože váš stav je akutní, nevím jestli byste do objednací doby vydržela.
Jinak žádné předoperační vyšetření se neprovádí, akorát se vyplňuje anesteziolog.dotazník.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.