Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Černé uhlí na střevní potíže

Od: filadephia* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den, mám bolesti břicha, probublává mi v něm a mám průjem. Do kdy zabree černé uhlí? Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

host*
hodnocení

2x

Máte na mysli zřejmě aktivní uhlí, které se prodává jako CARBOSORB nebo s přídavkem dalších látek jako CARBOCIT?

Podívejte se na příbalový leták toho, co máte, nebo se podívejte například na strevnipotize.cz/... a pokud nemáte příbalový leták, podívejte se na pribalovy-letak.info/... a pribalovy-letak.info/... ale nejlepší je samozřejmě se v případě neobvyklých bolestí břicha obrátit na lékaře, který s vámi bude pátrat po příčinách, provede patřičná vyšetření a nasadí vám adekvátní léčbu.

ronyx*
hodnocení

2x

Černé uhlí jsem nikdy nejedl, ale to, čemu jsme vždycky říkali "živočišné uhlí" (Carbosorb nebo tak nějak se to jmenovalo) zabíralo do cca 1 hodiny (jako klukovi mi to děsně chutnalo, bral jsem si vždycky tak 2 tablety naráz).

planetka*
hodnocení

2x

fialka*
hodnocení

1x

Na střevní potíže je nejlepší coca-cola, vychlazená z lednice a po menších dávkách popíjet několikrát za den.

Je to starý, vyzkoušený recept. Po krátkém čase /někdy i za den/ je vše tzv. v pořádku.

f
hodnocení

0x

jestli je tě i špatně,zvracení teplota,případně zimnice tak je to infekce a uhlí už nezabere.Kup si Endiaron,je to střevní desinfekce na střevní chřipku ale není to antibiotikum

doplněno 06.02.16 15:12:

hlavně neříkej v lákárně že chceš jen něco na průjem.To samé jsem tam řekl a hloupá lékárnice mi dala nějaký lék na zastavení průjmu a vůbec ji nezajímalo,že je to průjem z infekce a tím pádem se průjem nesmí zastavit léky ale musí jít ven!Hlavně že ty blbky mají na to vysokou školu !člověk žasne,co je dneska možné

culdabulda1*
hodnocení

0x

- co se týká černého uhlí - chce to vzít najednou alespoň 5 tablet, já beru i víc. Rozkousat a zapít vodou.

hodnocení

0x

Taky mám zrovna střevní virozu. Na to zabírá jedině dieta. 1. den nejíst nic a pak postupně začít jíst. Nic jiného nezabírá. Ani černé uhlí. Možná coca cola po lžičkách. Nebo pepsi, když coca colu neseženete. Trpím na střevní virózy a Endiaron mi doktorka nedoporučila. Pokud to není střevní viróza, tak tím líp a uhlí snad zabere. Zítra to poznáte.

hodnocení

0x

Záleží, koílik tablet a kolikrát za den sis vzal. ;) Můj pes má necelých 5 kg a když má srajdu, tak dávám 3x denně 2 tablety. Na tvém místě bych se pokusila střeva vypláchnout čajem. Nejlépe černým, ne příliš tmavým a ne horkým. Typuji to na 3 litry. Čaj střeva vypláchne a vydezinfikuje. Čajem nikdo nic nepokazil.

bely*
hodnocení

0x

Další možnosti, které spolehlivě zabírají, jsou:

1)Smecta =přírodní čištěný jíl s vysokou vazebnou kapacitou, jenž je schopen se vázat s hlenem sliznice zažívacího traktu a zvyšuje tak jeho kvalitu a množství. Touto cestou chrání sliznici proti infekci a škodlivým látkám a umožňuje rychlejší uzdravení. Současně je Smecta schopna vázat toxické látky produkované infekčním původcem průjmu.

2)Enterol = lekarna.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]