Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je bezpečné cestovat do Albánie?

Od: cookie* odpovědí: 3 změna:

Dobrý večer, chci se na Vás obrátit s dotazem a zjistit, jaký na to máte postoj. V létě se chystám (já - 19 let) jet s tátou cestovkou do Albánie na asi 13 dnů. Je to cesta autobusem a je to poznávací zájezd, tedy zahrnuje jak horskou turistiku, tak návštěvu měst, koupačky a jinými slovy - prostě zajímavá místa. Všichni mě ale varují, abych tam nejezdila, že tam není bezpečno. Už jen z důvodu jejich náboženství, kdy už jen proto, že něco nedodržím podle jejich tradice, už jsem jim trnem v oku. Četla jsem i o těch událostech, co se tam staly (např. 2 unesené Češky, 2 zabití a okradení Češi..). Je mi jasné, že to je chudá země a že by člověk neměl upoutávat pozornost něčím cenným. To je druhá věc - vzala bych si s sebou zrcadlovku, protože, samzřejmě, chci zachytit všechny krásy přírody a jejich kultury, ale jestli by naopak takový věc neupoutala jejich pozornost a pak se nestalo, že za to celý autobus vyvraždí. Další věcí jsou uprchlíci - je jasné, že na jaře se celá vlna zase začne hýbat, protože bude tepleji.. Jaký na to máte názor? Myslíte, že Albánci neakceptují cizince a turisty jako jinde? Že je to tam nebezpečné jak z důvodu náboženství (žena by neměla jako první oslovoval muže, když se ho chce například zeptat na cestu), z důvodu oděvu (že by snad měly být všechny části těla zahaleny?), tak z důvodu ekonomického postavení, jelikož je to velmi chudá země, tudíž by tamní byli schopni Vás okrást a v horším případě zabít?

(ještě bych zapomněla podotknout, že na tomto zájezdu se spí v tábořištích a kempech, tedy prostě spíš příroda)

Děkuji moc za všechny názory.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Postřehy turistů jsou zde: hedvabnastezka.cz/...

ruza*
hodnocení

0x

Myslím, že Albanie je riziková země, já osobně bych tam nejela. To, co je dál za Chorvatskem i Bosna, Hercegovina to už je přece jenom na pováženou. Ale to rozhodnutí je na Vás.

cookie*
hodnocení

Ještě by mě zajímal názor lidí, kteří tam i byli třeba letos, pokud se tací najdou, kteří by mi sdělili nějaké své dojmy.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]