Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jícnový reflux

Od: luckamatylda* odpovědí: 7 změna:

Zdravím, pálí mě už měsíc žáha, dříve mě pomáhal Helicid 20mg 1x denně, nyní ne. Tak mi řekla doktorka, ať beru dva denně, nejdřív mi to pomáhalo, skoro se to ustálilo, ale jen jsem se pokusila normálně jíst, opět se to rozjelo, a to i přes Helicid 2x denně. Zase jsem na piškotech a suchém pečivu, už jsem zhubla, nevím, co dělat. Doktorka má dovolenou. Mám zjištěný jícnový reflux, ale takto dlouho v kuse mě to ještě nepálilo. Děkuji za případné rady...

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

technikjirik*
hodnocení

1x

á to měl taky a vlastně pořád ještě mám...pomáhá mi upravená strava... Nejím nic s rafinovaným cukrem, žádné sladké nápoje, jím 5x denně a v malém množství. Jím hodně jablka a zeleninu... poradila mi to moje doktorka ( skvělá dáma co nepoužívá jen chemii, ale taky zdravý rozum) od doby kdy jsem takto upravil jídelníčem, mám potíže minimální... dělali mi sondu do žaludku a ruzná jiná vyšetření a aplikovali mi chemii, ale změna jídla je prostě důležitá... Potíže mám jen ve stresu a když mám prázdný žaludek nebo když spím na pravém boku... Ony potíže mají počátek hlavně u stravy... když chci sníst něco sytějšího s obsahem tuku tak to zapiji třetinkou plzeňské 12°, ale víc ne... Krom toho mám ještě potíže s játry a páteří a všechno to vzalo lepší směr po absenci vepřového masa. Nic vám nenutím je to jen moje zkušenost. Přeji brzké uzdravení

hablina*
hodnocení

0x

Zajděte si na gastroenterologii, tam jsou na to odborníci. Kamarádce nakonec doporučili operaci.

hodnocení

0x

Určitě navštivte lékaře,jsem rok po operaci krčních mandlí-byla to síla...ale od té doby nevím co je pálení žáhy,ale na operaci jsem byla kvůli hnisu v krku,ale s tou žáhou to může mít také souvislost,nevím.Chce to určitě vyšetření.

hodnocení

0x

Lucko, musíš si pospíšit a najít na to pomoc. Dcera to měla taky, naštěstí jen v těhotenství. Užila si svoje*plac* Paní doktorka nás všecky děsila prognozou poleptaných průdušek, do kterých se kyseliny dostávají ve spánku a následně otevřené cestě pro rakovinu. Mladá na to brala něco jiného než Helicid, volně prodejného v lékárně. *bzum*Nemůžu si vzpomenout a mladé se nemohu dovolat. Je to v sáčičcích na bázi jílu. Dává se to i při žaludečních potížích. V lékárně to znají, je to velmi běžné.*hej*Chce to najít na to fígl, spešl dietu, omezit stresy, které zapřičiňují větší tvorbu žaludečních šťáv. Toho technikajirika si precti jeste jednou, ví o čem mluví.;)

doplněno 11.09.09 18:50:

Smekta, smekta se ten lék jmenuje.*jasne*

martini*
hodnocení

0x

Atˇ vám napíše Ranisan nebo Ranital, dá se koupit i v lékárně,ale jen ten slabší

malvinka*
hodnocení

0x

luckomatyldo nalistujte si stránky zásadotvorné potraviny.

nyní narycho... vynechte droždí prdop mák tvaroh pečené koláče buchty sladké sýry kravské mléko

zásadotvorné jsou např.hruška petrželka a s podivem i citron

a občasná plzeň 12 je ku prospěchu i třeba svijany - stejná technologie výroby

celp*

Někdy pomáhá Anacid(ve formě suspenze).Užívat podle přiloženého návodu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]