Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Imodium - je vhodné?

Od: ladam* odpovědí: 4 změna:

dobrej mám občas stresové průjmy. Je vhodné brát si Imodium? Popř. můžu si ho vzí preventivně, když vím, že stres přijde?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Myslím, že Imodium je super a pomůže. Je fakt, že někdo má tyto stresové stavy.Lepší by bylo, být v klidu. Naučit se zvládat stresové situace. Platí staré známé pořekadlo : "Když nejde o život, jde o h...o. " a "Hlavně se z toho nepo...t".:-D

pb®
hodnocení

0x

Myslím, že v tomhle případě nepomůže. Imodium má dezinfikovat střeva v případě že je průjem způsoben patogenem. To ovšem při stresovém průjmu není, takže není co Imodiem dezinfikovat. Lepší by byla v tomhle případě Smecta, která jen zahušťuje.

doplněno 05.02.16 15:01:

No jasně, spletla jsem si to s tím Endiaronem. Omluva.

martinaa*

Zdravím, Imodium nic nedezinfikuje. To dělá pouze Endiaron. Imodium, Smecta aj. pouze zahušťují obsah střeva a pozastavují peristaltiku.

K dotazu - nárazově se dá, stresovými průjmy trpím už roky a někdy to prostě bez chemické podpory nejde. Osobně užívám někdy Endiaron, někdy právě Imodium. Ale občas ani to nezabere a děkuji bohu - třeba jako minulý víkend v Brně - že jsme zrovna v lese. *uf*

doplněno 05.02.16 15:03:

*pivo* ;).

hodnocení

0x

Zdravím. Já se domnívám, že tento lék není dobré užívat jako prevenci. Imodium sice průjem zastavuje, ale neléčí jeho příčinu. Kromě toho se mohou objevit i nežádoucí účinky, jak se dočtete v příbalovém letáku. Chtělo by to s lékařem zkonzultovat a zaměřit se na ten stres..To je alespoň můj názor.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]