Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Minulý rok jsem měl plícní embolii. Je mi 61let. Ted mi zjistili že mám nepravidelnou srdeční arytmii. Chodím na odběry ekg atd. Byl mi předepsán Varfarin a podle odběru mi bude dávkován. Chtěl bych se zeptat jak je to s vedlejšími učinky na co si dát pozor? Četl jsem na internetu a jinde to není uvedeno že odbourává z organizmu vitamín K který je taky duležitý. Jak je to s alkoholem mužu si dát občas pivo? Co třeba takový sex tam je namáháno srdce atd? Děkuji.
Warfarin je liek na riedenie krvi, to kontroluje a dávkuje hematologička. Ja som to bral 3 roky, v rôznych dávkach, ale najviac 1- 2 denne. Najviac ma upozornili na zákaz konzumácie listovej zelenej zeleniny. Nájdite si na Google stránku, tam je toho dosť popísané. Dostal som preukaz a každého lekára som musel upozorniť na tento liek. Pri operáciach, poranení zvykne sa vytvoriť krvácanie, ktoré sa ťažko zastavuje. Chodil som raz ročne na kolonoskopiu, a týždeň pred tou kontrolou som musel Warfarin vynechať, dostal som malé injekcie domov, tie som si musel pichať, jednu denne, a po procedúre znovu warfarin obnoviť, ale až po 3 dňovej prestávke. Po 2 rokovh som namiesto warfarinu dostal Pradaxa, a tam nie je podmienka kontroly na hematologii.
Čo sa týka arytmie, ja užívam už 30 rokov Cardilan a Vasokardin, a 5 rokov Rytmonorm na arytmiu. A tieto lieky pôsobia na erekciu tak, že už 30 rokov ju nemám a nemám ani záujem o podobné aktivity. Ani pohľad na ženské telo, mohlo by byť aj naživo a na válende, so mnou nič nespraví. Najmä keď mám vedľa seba to isté a rovnako staré.To sú účinky liekov na arytmiu a kardilogické problémy. Začalo to v 45 rokoch môjho veku a trvá doteraz.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.